Prijava

Vaša prijava

Ekipa ‘Zavoj’ iz Bistre izborila Državo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Ludbregu

[]

Diljem Hrvatske održana su Međužupanijska natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći. Natjecalo se više od 120 ekipa, odnosno 720 učenika osnovnih i srednjih škola iz deset gradova i općina diljem Hrvatske.

Ekipe s područja Zagrebačke županije, natjecale su se zajedno s ekipama iz Sisačko-moslavačke županije proteklog vikenda u Srednjoj Školi Viktorovac u Sisku gdje je održano 13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Foto: DCK Zagrebačke županije

Ukupno se natjecalo 13 ekipa u dvije kategorije i to podmladak (osnovna škola) i mladi (srednja škola) iz znanja o Crvenom križu i Međunarodnom Crvenom križu, ljudskim pravima i pravima djeteta te pružanja prve pomoći.

Foto: Crveni križ Zaprešić

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Zavoj iz Osnovne škole Bistra odnosno iz Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić, dok je prvo mjesto u kategoriji mladih osvojila ekipa iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

– Dragi naši, možemo se pohvaliti velikim uspjehom koji je ostvarila ekipa podmlatka Crvenog križa iz Osnovne škole Bistra koja je ove godine predstavljala Crveni križ Zaprešić na međužupanijskoj razini Natjecanja mladih HCK gdje su osvojili 1. mjesto te su se plasirali na državno natjecanje. Čestitamo cijeloj ekipi na uspjehu, zalaganju i timskom radu, a mentoru profesoru Matiji Opašiću čestitamo i zahvaljujemo na posvećenosti u radu s podmlatkom Crvenog križa. Želimo vam puno znanja, sreće i uspjeha na državnoj razini – poručili su iz Crvenog križa Zaprešić.

Foto: Crveni križ Zaprešić

Pobjedničke ekipe plasirale su se na 25. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se ove godine održati 11.5. u Ludbregu.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

 

 

 

Ova objava Ekipa ‘Zavoj’ iz Bistre izborila Državo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Ludbregu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.