Prijava

Vaša prijava

Poraz s gorkim okusom: Neobične sudačke odluke i “sopićevski” golovi Rijeke

[]

Ostat će na kraju gorak okus. Gorica je otišla na Rujevicu s nadom i ambicijom, spremna zakomplicirati život svom bivšem treneru i njegovoj Rijeci, kao takva se i predstavila na terenu, ali na kraju je morala potpisati kapitulaciju. Uz jedno poluvrijeme u kojem je bila bolja momčad, uz poneku spornu sudačku odluku, uz golove kakvi posebno iritiraju kad ih primiš… Ukratko, nezasluženo visok poraz.

Nepravedno bi bilo reći da Rijeka nije zasluženo pobijedila, jer domaćin je dominirao, pokušavao i, na kraju krajeva, zabijao, pa Goricu može tješiti samo dobar dojam koji je ostao. I koji je kudikamo bolji od konačnog rezultata, koji govori da je Gorica i četvrti put ove sezone izgubila od Rijeke, jedinog protivnika u ligi kojem nije uzela ni bod.

Opet je Rajko Vidović na poziciju desnog beka postavio lijevog stopera Krešu Krizmanića, Pršir i Mrzljak bili su dvije “šestice”, a Soldo je operirao iza leđa najisturenijeg Vujnovića. Na krilima su se rasporedili Mitrović i Rukavina, a ovaj posljednji kreirao je i prvu prijetnju po domaći gol, već u drugoj minuti.

Pogriješio je Smolčić, Rukavina je došao do te lopte i lijepo pronašao Soldu, ali njegov udarac zaustavio je Labrović. Prva prilika za Rijeku stigla je u sedmoj minuti, Obregon je pucao nakon dodavanja iz auta i zatresao mrežu s vanjske strane, a Gorica je opet odgovorila samo minutu potom. Opet je Rukavina u jednoj od glavnih rola, Štiglec je njegovo ubacivanje prebacio do Vujnovića, ali opet je tu Labrović…

Prijetila je Rijeka u sljedećem periodu preko Fruka i Pašalića, pokušao je i Hodža, ali zapravo je tu sve išlo po Vidovićevu planu, jer Rijeka je sve do završnice poluvremena bila bez udarca u okvir, daleko od prave šanse da ugrozi Banićev gol. Dovodilo je sve to Riječane do nervoze, a sve je moglo otići na gorički mlin da je start Gode na Mitrovića u 38. minuti sankcioniran crvenim kartonom, što se lako moglo dogoditi. Međutim, moglo je očito biti i onako kako je to vidio sudac Mateo Erceg, koji je mislio da tu nije riječ čak ni o najobičnijem prekršaju?!

“Ništa to nije, igraj dalje”, pokazao je Erceg odlučno, pa je Gorica nastavila igrati.

I u 40. minuti kreirala daleko najbolju priliku na utakmici. Tek oporavljeni Mitrović našao se u dobroj poziciji, njegov udarac je blokiran, lopta se odbila do Vujnovića, koji je pogodio stativu, da bi nakon svega suci pokazali da se radi o zaleđu. Da je lopta završila u mreži, pregledavalo bi se je li to baš bilo tako…

Nakon svega, Gorica je otišla na predah s jako dobrih 45 minuta u nogama, nakon poluvremena u kojem je na Rujevici bila – bolja momčad! Međutim, trebalo je odraditi i sljedećih 45 minuta.

Budući da je i otvaranje nastavka proteklo u istom tonu, uz priliku Mitrovića – mogao je pucati, no odlučio je uposliti Vujnovića, što nije prošlo – Željko Sopić je već u 53. minuti s klupe podigao Pjacu i Marića, nakon što je na poluvremenu ušao i Ivanović. Sve skupa donijelo je Rijeci novu energiju, pa je Ivanovićev pokušaj glavom liznuo prečku s gornje strane, a ispod prečke išao je i Galešićev udarac iz gužve, no to je u korner izbio – Maloča.

Bio je to, nažalost, nagovještaj raspleta, lošeg po Goricu. Stigla je tako 68. minuta, Rijeka je pritiskala sve dok Pašalić nije došao do pozicije za centaršut, a u šesnaestercu se na tu loptu bacio Marko Pjaca i nekako je glavom uspio poslati u mrežu za vodstvo Rijeke.

Pokušala je odgovoriti Gorica u sljedećim minutama, ali sve se srušilo u 80. minuti, i to ponovno na “sopićevski” način. Ubacivanje s distance iz slobodnog udarca, odbijena lopta na 25 metara, Petrovič je napuca svom snagom, a putem je skrene Mirko Marić i pošalje u mrežu uz neuspješan pokušaj Maloče da to opet izbije sa crte.

Za još malo lošiji rezultatski dojam pobrinuo se Bruno Goda svojim golom u 89. minuti, već šestim ove sezone, drugim u dvije utakmice. Za konačnih, preružnih 0-3 Gorice na Rujevici…

Za tjedan dana slijedi novi težak izazov, prvi od pet preostalih u ovoj čudnovatnoj sezoni. U Veliku Goricu dolaze Kristijan Lovrić i Osijek.

Naslovna fotografija: Nel Pavletić/PIXSELL

Ova objava Poraz s gorkim okusom: Neobične sudačke odluke i “sopićevski” golovi Rijeke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.