Prijava

Vaša prijava

Iz Francuske u Veliku Goricu stižu Rafali, očekuje se pojačana buka i promet oko Zračne luke

[]

Iz Francuske u Veliku Goricu u vojarnu ‘Pukovnik Marko Živković’ danas će oko 12:30 sati doletjet će prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Hrvatska vojska spremna je za dolazak novih borbenih aviona Rafale u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo čime Republika Hrvatska zadržava suverenost u nacionalnom zračnom prostoru, odnosno zadržava i nastavlja razvijati vlastite sposobnosti zaštite i nadzora zračnog prostora.

– Tijekom dolaska aviona može se očekivati pojačana buka, uobičajena tijekom letova zrakoplova. Također, očekuje se i pojačan cestovni promet na području Međunarodne zračne luke „Dr. Franjo Tuđman”. Zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju – poručuju iz Ministarstva obrane.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić uoči dolaska prvih šest Rafala u Hrvatsku, poručio je kako taj dan na poseban način podsjeća na sve one hrvatske branitelje, a posebno pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji više nisu s nama.

– Povijesni prelet naše nove borbene letačke flote najveće je izravno ulaganje Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obrane u sigurnost naše Domovine. Baš kao što su to činili hrvatski piloti za vrijeme Domovinskog rata, nastavljamo činiti i mi – beskompromisno štititi naše hrvatsko nebo i našu Hrvatsku. Nastavljamo snažiti borbenu moć i sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske – poruka je ministra obrane.

Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt

Ova objava Iz Francuske u Veliku Goricu stižu Rafali, očekuje se pojačana buka i promet oko Zračne luke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.