Prijava

Vaša prijava

Večeras u Galženici nastupaju mađarski glazbenici Jozsef Bazsinka na tubi i Irina Ivanitskaia

[]

Nakon odličnog koncerta otvorenja punoljetnog izdanja VG Brass festivala, gdje su na pozornici Dvorane Gorica zasvirali talijanski trubač Andrea Tofanelli te brazilsko-portugalski trubač Gileno Santana uz pratnju Jazz orkestra OSRH-a, večeras ljubitelje limenih puhačkih instrumenta čeka nova poslastica.

U Dvorani Galženica večeras će nastupiti mađarski glazbenici Jozsef Bazsinka sr. na tubi i Irina Ivanitskaia na klaviru. Bazsinka je poznati komorni umjetnik i cijenjeni profesor glazbe, a s kolegicom Irinom, vrlo aktivnom solisticom i komornom glazbenicom, svira već 28 godina. Ovom uigranom dvojcu gost na koncertu bit će američki trubač Peter Wood.

Wood je inače profesor na sveučilištu Južne Alabame gdje je specijaliziran za podučavanje trube, pedagogije limenih puhača i literature za limene puhače. Nedavno je otvorio YouTube kanal Trumpet Pedagogy kao pomoć trubačkim pedagozima i studentima diljem svijeta. Wood predaje i nastupa pokrivajući različite glazbene stilove.

Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 5 eura.

Ova objava Večeras u Galženici nastupaju mađarski glazbenici Jozsef Bazsinka na tubi i Irina Ivanitskaia se prvi puta pojavila na cityportal.hr.