Prijava

Vaša prijava

Termin za odluku: U zadnju bitku za titulu pioniri idu u nedjelju od 18 sati!

[]

Nakon što su odigrali 0-0 u pretposljednjem kolu na gostovanju kod Solina, pioniri HNK Gorice vratili su se svojim redovnim obvezama – školi i treninzima. Školska godina bliži se kraju, nije to nebitna stavka, jer to su većinom dečki koji završavaju osmi razred osnovne škole, a u sve to ovi dečki moraju uklopiti i pripremu za zadnji čin borbe za naslov prvaka države. Nije lako, nije jednostavno, ali prilika je to koju nitko od ovih mladića ne želi propustiti…

S obzirom na rasplet pretposljednjega kola, u igri za naslov ostali su još samo Gorica, koja je na 56 bodova, te Lokomotiva, koja ima dva boda manje. Budući da su mladi Goričani bolji u međusobnim susretima, u zadnjem kolu će im protiv Rijeke, na domaćem terenu, biti dovoljan. Ako Lokomotiva ne uspije pobijediti Dinamo, ni taj jedan neće im biti potreban, no naravno da će klinci pod vodstvom trenera Borisa Trivunova ići na sva tri. Bez imperativa od strane bilo koga iz kluba, ali s pritiskom koje će nametnuti sami sebi, odnosno prilika koja se otvara.

Iako, odluka o terminima utakmica zadnjega kola ponudila je priliku da sve bude gotovo i prije nego što ogled Gorice i Rijeke započne. Naime, određeno je da će se ta utakmica igrati u nedjelju od 18 sati, čemu će kao uvertira poslužiti utakmica kadeta, a Dinamo i Lokomotiva igrat će već u prijepodnevnim satima, s početkom u 10 sati. Ne uspiju li “lokosi” uzeti sva tri boda, Gorica će igrati revijalnu utakmicu, idealnu za proslavu titule. S druge strane, dođe li Lokomotiva do pobjede, okršaj s Rijekom dobit će novu dimenziju i dodatnu težinu.

U cijelu ovu priču, koja sadrži nogometni rasplet i kraj školske godine, treba dodati i još jedan detalj, a to su – krizme! Jedan od ključnih igrača ove momčadi, Juraj Frigan, prvi dio nedjelje tako će provesti u crkvi, a drugi na nogometnom igralištu, na kojem će mu zadatak biti povesti suigrače prema cilju. Frigan je samo jedan od goričkih reprezentativaca u U-15 selekciji, koju čeka nastup na jakom turniru koji nosi ime Vlatka Markovića.

Uz njega, izbornik Sreten Ćuk pozvao je i ovoga puta Mateja Kelavu, Elisandra Kožinu Arauja i Francisa Echuea, dok je s popisa ovom prilikom ispao Luka Čolić, a poziv su vjerojatno mogli dobiti i još neki igrači Gorice. Ovdje je riječ o jednoj zaista dobro složenoj generaciji, prepunoj talenta, o dečkima za koje će trener Trivunov reći da im je “svaki trening kao finale Lige prvaka”, a to je spoj koji očito piše lijepe priče.

S happy endom, nadamo se. U nedjelju od 18 sati, posljednji put ove sezone, klinci će istrčati na teren i pokušati dovršiti posao. Zaslužili su uspjeh, jednako kao i podršku. I zato, ako nemate ništa pametnije za raditi u nedjelju poslijepodne, isplati se doći pogledati što mogu u posljednjih 70 minuta sezone…

Ova objava Termin za odluku: U zadnju bitku za titulu pioniri idu u nedjelju od 18 sati! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.