Prijava

Vaša prijava

Ispred Muzeja Turopolja sutra besplatno izmjerite tlak i šećer u krvi

[]

Medicinske sestre i tehničari nezaobilazna su sponu između pacijenta i liječnika, s puno ljubavi i pažnje pomažu mladim majkama, brinu o bolesnim članovima naše zajednice i starijima, a uz sve to su i desna ruka liječnicima.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva Dom zdravlja Zagrebačke županije sutra organizira diljem županije akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi. U Velikoj Gorici akcija će se održati od 8 do 10 sati ispred Muzeja Turopolja.

Inače, Međunarodni dan sestrinstva ili Međunarodni dan medicinskih sestara i medicinskih tehničara obilježava se diljem svijeta 12. svibnja na datum rođenja Florence Nightingale, medicinske sestre koja se istaknula svojim radom i brigom za ranjenike u Krimskom ratu.

Potaknuta svojim iskustvima iz rata, ali i sviješću o važnosti pružanja pomoći ranjenicima te nužnoj edukaciji zdravstvenih djelatnika, osnovala je sestrinsku školu u bolnici St. Thomas u Londonu i time utemeljila moderno sestrinstvo.

U Hrvatskoj je 1921. godine otvorena prva škola za medicinske sestre pomoćnice u Zagrebu i od tada počinje organizirana, sustavna izobrazba medicinskih sestara u Hrvatskoj.

Ova objava Ispred Muzeja Turopolja sutra besplatno izmjerite tlak i šećer u krvi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.