Prijava

Vaša prijava

Ludovao na motoru od Zagreba do Velike Gorice, vozio slalome i bježao policiji

[]

Zagrebačka policija dva je dana intenzivno mjerila brzinu motocikala, a kroz akciju je obavila nadzor nad 103 motociklista i utvrdila 61 prekršaj. No, prava policijska potjera odvijala se u petak oko 20:35 sati na relaciji Zagreb – Velika Gorica. U Ulici Rudolfa Fizira zaustavljen je 31-godišnji vozač motocikla riječkih registarskih oznaka.

Nadzorom je utvrđeno da je vozio Radničkom cestom brzinom od 115km/h, a gdje je brzina ograničena na 70 km/h. I tu kreće priča gdje se motociklist oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policijskog službenika koji ga je pokušao zaustaviti, 31-godišnjak je potom brzinu kretanja s namjerom da se udalji.

– Dolaskom do raskrižja sa Žitnjačkom cestom pretjecao je vozila i ugrožavao druge sudionike u prometu učestalo vozeći “slalom” vožnju. Dolaskom do raskrižja Domovinski most – Kosnica prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu. Nastavio je vožnju prema Velikoj Gorici te je pretjecao vozila. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Rudolfa Fizira skrenuo je desno iz prometne trake za obavezan smjer “ravno” te nastavio vožnju i dalje vozio “slalom” vožnju – prepričavaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Motociklist je zaustavljen kod kućnog broja 21 Ulice Rudolfa Fizira, pa je osim što nije poštivao prometne propise utvrđeno i da vozi tehnički neispravni motocikl bez prednjih pokazivača smjera, bez ogledala, uz to na motociklu je ugrađen neoriginalni ispušni sustav.

Također, za vrijeme vožnje nije imao vidljivo istaknutu registarsku pločicu, a vozio je i bez vozačke za “A” kategoriju, dok mu je za ostale kategorije vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje te je prepračen na sud, gdje mu je nakon ispitivanja određeno zadržavanja u trajanju od 15 dana. Prekršajni postupak se nastavlja.

 

Ova objava Ludovao na motoru od Zagreba do Velike Gorice, vozio slalome i bježao policiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.