Prijava

Vaša prijava

Tjedan Crvenog križa: ZG županija dodijelila vrijednu opremu gradskim društvima C.križa

[]

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije. Provođenjem svoje misije ta je organizacija prisutna u gotovo svim zemljama svijeta, a svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera.

U godini u kojoj Hrvatski Crveni križ (HCK) obilježava 145 godina postojanja i djelovanja na teritoriju današnje Republike Hrvatske, od 8.do 15. svibnja bio je u znaku Tjedna Crvenog križa. Sva društva HCK-a obilježila su ga raznim aktivnostima u lokalnoj zajednici s ciljem promocije svega što Crveni križ radi- od natjecanja mladih članova, dodjelom priznanja za volontera i volonterski tim godine, posebnih volonterskih priznanja. Čitavog tjedna se u jednom trgovačkom lancu prikupljali su se prehrambeni artikli u posebnim košarama diljem Hrvatske.

Foto: GDCK V.Gorica Renata Deak, CKZŽ, Drinka Sopta, pročelnica Ksenija Čuljak/Zg.županija

Foto: Zg.županija

Zagrebačka županija dodijelila je gradskim društvima 38 tisuća eura vrijednu opremu za djelovanje u kriznim situacijama i opremanje posudionice medicinskih pomagala.

Tim je sredstvima nabavljeno osam  isušivača vlage i osam pop up šatora, te ortopedska i medicinska pomagalima, koje je Društvo nabavilo vlastitim sredstvima. Koristit će se u sklopu projekta ‘Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala’, kojim se ljudima u potrebi omogućuje besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala.

Foto: Povodom Tjedna C.križa Zagrebačka županija nabavila vrijednu opremu društvima C.križa/Zg.županija

Pomagala su namijenjena osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata te naglo oboljelim osobama.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Drinka Sopta, ovom je prilikom zahvalila na svekolikoj pomoći i donaciji Zagrebačkoj županiji, u čije je ime dodjeli opreme nazočila pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak. Za više informacija o načinu posuđivanja pomagala potrebno je kontaktirati društvo Crvenog križa s područja mjesta stanovanja korisnika.

Foto: Zg.županija

 

*Sadržaj u suradnji sa Zagrebačkom županijom

 

Ova objava Tjedan Crvenog križa: ZG županija dodijelila vrijednu opremu gradskim društvima C.križa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.