Prijava

Vaša prijava

Svi tragaju za nestalim Nikolom iz Dubrave, ocem 3-godišnje djevojčice! Evo što nam je rekla njegova majka, Svjetlana Gračak

[]

Od večernjih sati u utorak, 14. svibnja, društvene mreže ‘gore’diljem Zagreba i okolice traga se za nestalim Nikolom Gračakom, 35-godišnjakom iz Trnave. Nikola je, baš kao i svakoga jutra zadnjih godinu i pol dana, i jučer ujutro doveo svoju kćerkicu Doru (3 g) u njen vrtić. No, nakon toga..gubi mu se svaki trag. Od njegova nestanka prošla su 24 sata.

Ispričala nam je to njegova majka, Svjetlana, kojoj je Nikola drugo od ukupno petero djece, sada već sve odrasle, ali obitelj je vrlo povezana i često se, gdjegod radili u svijetu, vraćaju svojoj zagrebačkoj Dubravi.

Obitelj Gračak je za nestanak sina i brata, doznala u utorak tek iza 20 sati, nakon što su primili poziv policije, zbog toga što Nikola nije došao po kćerkicu u vrtić.

– Moj sin Nikola živi sam sa kćerkicom u Trnavi, a malenu je ostavio kao i svakog dana ujutro u vrtiću i od tada nitko nije s njime mogao stupiti u kontakt. Prvu objavu o potrazi za našim Nikolom stavila je moja kćerka Maja, nakon što nas je policija nazvala u 20:30 sati s informacijom kako nitko nije došao po malenu u vrtić. Kćerka je samo vrisnula, ostala je u šoku, baš kao i ja, jer to se nikada nije dogodilo.

Iako sam ja, kao baka, uz njega na popisu osoba koje mogu doći po dijete u vrtić, on im nije dao moj novi broj mobitela, jer je rekao da to nije ni potrebno, što i jest bila istina. Nije se dogodilo od kad je Dora s njim, a to je već godinu i pol dana od kad ide u vrtić, da on po nju ne dođe, nikada.

Zato je majka, s kojom se sporazumno razveo nedugo nakon rođenja malene, prva stigla po pozivu policije, jer nisu imali moj broj. I onda je Dorina majka nazvala moju kćerku. Otišli smo u vrtić po malenu, a ja sam odmah zvala i policiju u Dubravi, rekli su nam da provjerimo stan u kući gdje je živio sa kćerkom, jer je gorjelo svjetlo – ispričala nam je majka nestalog Nikole Gračaka.

Kako je prozor bio otvoren nekako su ušli u kuću, pretražili sve prostorije, ali nisu našli nikakav trag ičemu, samo njegovu osobnu iskaznicu..

– Nikola nikad ne bi ostavio kćerku, pa izborio se sudskim putem, za početak da mu se malena vrati iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, gdje je bila s majkom i njezino još troje djece. Imaju zajedničko skrbništvo, majka dolazi viđati dijete, no u tijeku je i dogovorni postupak kako bi Nikola dobio potpuno skrbništvo nad malenom. Planirao je ponovo otići raditi u inozemstvo, radi kao građevinac i električar, ovog puta u Austriju i želio je da Dora ide s njim, za što je dobio i majčino dopuštenje – pojasnila je Nikolina mama.

– Hvala svima koji su se angažirali, a ako netko zna bilo kakvu informaciju, molimo da nas nazovu na već objavljeni broj i u medijima, broj moje kćerke Maje097/670-1528 – rekla nam je završno majka nestalog Nikole, Svjetlana Gračak.

Nestali Nikola Gračak, otac trogodišnje djevojčice – obitelji moli za pomoć u potrazi

Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo kako je obavijest o nestanku Nikole Gračaka objavljena i na službenim stranicama Nestali.hr, te zasad ne raspolažu dodatnim informacijama.

Na stranicama su objavljeni osnovni podaci o njegovom izgledu, a ono što se izdvaja kao specifično obilježje je ‘više ožiljaka po cijeloj dužini desne ruke, na ramenu desne ruke tetovaža malog slova D zelene boje i tetovaža na desnoj nozi u predjelu lista zelene boje’.

 

Naslovna fotografija: Nikola Gračak s tada tek rođenom kćerkicom Dorom/FB N.Gračak

Ova objava Svi tragaju za nestalim Nikolom iz Dubrave, ocem 3-godišnje djevojčice! Evo što nam je rekla njegova majka, Svjetlana Gračak se prvi puta pojavila na cityportal.hr.