Prijava

Vaša prijava

Premijer Plenković potvrdio: Vlada će podržati projekt Dnevne bolnice u Velikoj Gorici

[]

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno je izabran u Hrvatski sabor, podsjetimo, sa više od 7 tisuća preferencijalnih glasova, što je potvrda njegova rada u Velikoj Gorici. Upravo je i prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora iskoristio kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade Republike Hrvatske.

Ačkar je u replici predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću istaknuo kako je u prošlom mandatu bio svjedok dobre suradnje Vlade i jedinica lokalnih samouprava čemu se nada i dalje.

– Sjećam se prije četiri godine kada ste iznosili program Vlade, tada nismo ni slutili da će to razdoblje biti razdoblje najbolje suradnje Vlade i lokalnih čelnika. To mogu posvjedočiti iz osobnog iskustva, ali mogu i kolege iz oporbenih stranaka. Osobito veseli da se u ovom programu nalazi i toliko željena bolnica u Velikoj Gorici, pa prenosim i zahvale mojih sugrađana – istaknuo je Ačkar.

Plenković mu je, uz nabrajanje velikih projekata koji su realizirani u gradu potvrdio gradnju dnevne bolnice u vidu rasterećenja građana u odlascima za sve zdravstvene potrebe u Zagreb.

– Da, želimo podržati dnevnu bolnicu u Velikoj Gorici koja je jedan od najvećih gradova, a imajući na umu ulaganja koja se tamo i inače događaju, od velikog logističkog centra, poduzetničkog inkubatora, kampa HNS-a. Itekako je korisno da Gorica dobije dnevnu bolnicu – potvrdio je Plenković i najavio kako će i u novom mandatu ojačati model suradnje s jedinicama lokalne samouprave i pomagati projektno, fiskalno i funkcionalno kako bi čelnici tih sredina opravdali povjerenje dobiveno od građana.

Ova objava Premijer Plenković potvrdio: Vlada će podržati projekt Dnevne bolnice u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.