Prijava

Vaša prijava

TJEDNA PROGNOZA: Nedjelja i ponedjeljak ‘pržiona’, no ušli smo u period nestabilnijeg vremena

[]

Baš kao i netom nam pozdravljena ljetna subota, barem po temperaturama zraka, takav će nam biti i ovaj nedjeljni dan. Idući tjedan počinje slično, ali zbog, kako meteo stručnjaci kažu ‘dostupne energije u atmosferi’, stižu i lokalni pljuskovi, popraćeni grmljavinom. No, krenimo redom.

– Djelomično sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka mogućnost za malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Foto: Ilustrativna/pixabay.com

U ponedjeljak će biti djelomično sunčano, a uz povremeno više oblaka u drugom dijelu dana ponegdje može biti prolazne kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 15°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov, kojeg možetet popratiti i na FB stranici ‘Kad će kiša?’.

Najoblačnije uz najčešće kišu i pljuskove, ponegdje moguće i obilnije, očekuje se u utorak, a najrjeđe, uz više sunca, u srijedu. Dnevna temperatura malo niža, jutarnja viša, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

– Idući tjedan od samog početka ne obećava neko stabilno vrijeme, možemo očekivati dosta nestabilnosti u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, lokalno i izraženijih, zbog dostupne energije u atmosferi. Temperature će varirati, ali generalno se očekuju tu nekako oko prosjeka – najavljuju prognostičari DHMZ-a, koji u slobodno vrijeme vode FB stranicu Vremenske prilike by MeteoTeam.

FOTO: Ilustrativna/pixabay.com

 

Naslovna fotografija: Arhiva Cityportal.hr/Jezero Čiče/V.Stanojević 

Ova objava TJEDNA PROGNOZA: Nedjelja i ponedjeljak ‘pržiona’, no ušli smo u period nestabilnijeg vremena se prvi puta pojavila na cityportal.hr.