Prijava

Vaša prijava

‘Dan D!’ danas otvara program Goričkih večeri, a večeras plešete uz Marekovića i Swingers!

[]

Nedjeljni program Goričkih večeri, koje su svečano otvorene u petak, i danas nudi i to besplatno – sjajne doživljaje, pa svakako računajte na poslijepodnevno-večernju gužvu u središnjem gradskom parku Franje Tuđmana! U dnevnom dijelu programa ove najdugovječnije manifestacije Pučkog otvorenog učilišta VG središnji događaj je izložba oldtimera na otvorenom pod nazivom ‘Dan D’!

– I na ovogodišnjim Goričkim večerima ljubitelji starih automobila imat će prilke posjetiti izložbu povijesnih vozila. Oldtimer klub Turopolje će u Parku dr. Franje Tuđmana izložiti vozila, od predratnih skupocjenih primjeraka do novijih oldtimera iz ’80-ih – najavili su iz POUVG-a.

Foto: Oldtimer klub Turopolje – izložba u sklopu Goričkih večeri 2024.g./19.05. Park dr.F.Tuđmana/OTK Turopolje

Dolazak prvih oldtimera na Tuđmanac očekuje se već oko 13 sati, a iz samog kluba pozivaju sve posjetitelje da dođu i razgledaju doista jedinstvene i rijetke primjerke, a članovi OTK Turopolje i njihovi gosti drage volje će im pojasniti sve što ih zanima.

– Uz naglasak na obilježavanje 80-te godišnjice dana D i uprizorenje vojnog kampa, bit će izložena i civilna povijesna vozila. Dobrodošli su i ljubitelji ‘militarije’ kao i hipiji i pacifisti.  Željno vas očekujemo i vidimo se u što većem broju! – u svom su zafrkantskom stilu pozvali posjetitelje članovi OTK Turopolje.

Foto: OTK Turopolje

Oko 18 sati u drugom dijelu gradskog parka kreće program, umjetnička animacija, pod nazivom Pantomima Classic. 

A za više nego odličan kraj vikenda energijom za novi radni tjedan će vas napuniti koncert s početkom u 20 sati, gdje će na velikoj pozornici nastupiti zvijezde nedjeljne večeri – Robert Mareković i Swingers!

Krajem devedesetih godina u Americi se dogodio revival swing glazbe iz 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća. Nije trebalo dugo da Robert Mareković, sjajni vokalist i karizmatični frontman legendarnog zagrebačkog benda ‘Fantomi’ u svom rodnom gradu Zagrebu 1999.godine osnuje novi band pod nazivom ‘Swingers’. Osim što su osvojili publiku diljem Hrvatske, nastupaju i na brojnim pozornicama eminentnih klubova i hotela diljem Europe.

Čagica na otvorenom pod zvjezdanim goričkim nebom (barem tako kaže prognoza) uz ritmove swinga, jivea, rockabillya, i garantirano dinamičan nastup, večeras od 20 sati na Tuđmancu – vidimo se!

Program događanja Goričkih večeri do 30.svibnja provjerite na webu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica ili klikom OVDJE.

 

Naslovna fotografija: Izložba OTK Tuopolje u sklopu Goričkih večeri /arhivska/POUVG

 

Ova objava ‘Dan D!’ danas otvara program Goričkih večeri, a večeras plešete uz Marekovića i Swingers! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.