Prijava

Vaša prijava

Gorička književnica Zdenka Mlinar na Festivalu ‘Dobar primjer’ u talijanskoj prijestolnici kulture Pesaru

[]

Naša sugrađanka i književnica Zdenka Mlina sudjelovala je na festivalu umjetnosti “Dobar primjer” u Pesaru, talijanskoj prijestolnici kulture.

Organizatori Festivala bili su Međunarodna kulturna udruga “VerbumlandiArt”, osnivačice i predsjednice Regine Resta, predsjednik žirija Alessandro Nani Marcucci Pinoli, prevoditeljica i književnica Mirjana Dobrilla Romanello te predsjednik Festivala prof. dr. Francesco Lenoci, koji je i dekan Bogoslovnog fakulteta u Milanu.

Foto: Zdenka Mlinar

Zdenki je ovo drugi odlazak u Pesaro jer je u toj prijestolnici kulture, prije dvije godine, od iste Udruge imenovana veleposlanicom mira, pravde i zaštite okoliša te gradnje mostova ljubavi.

– Bila mi je velika čast sudjelovati na tako značajnom Festivalu umjetnosti, nazvanog i prigodnim imenom “Dobar primjer” koji slavi život kroz stvaralaštvo i činjenje dobra kroz osobnu i pozitivnu nadogradnju pojedinca, a samim tim i društva u kojem živi, jer samo takvi možemo biti primjer drugima i drugačijima, mlađim i manje iskusnim prijateljima, susjedima i općenito zajednici u kojoj živimo – rekla nam je sudionica ovog “grande” Festivala, Zdenka Mlinar, koja je jedina iz Hrvatske ovom prigodom pozvana od ugledne talijanske Međunarodne kulturne udruge “VerbumlandiArta”.

Foto: Zdenka Mlinar

Inače, cilj festivala bio je slaviti i promovirati kulturnu, umjetničko-kreativnu i društvenu izvrsnost koja nadahnjuje i stvara pozitivan utjecaj u društvu, ali i u svijetu, slaviti inovacije i promicati održivu i uključivu budućnost za sve.

– Festival je bio izvanredna prilika za okupljanje likovnih umjetnika, pisaca, pjesnika, stručnjaka za društvena pitanja, aktivista i lidera javnog mišljenja iz cijeloga svijeta. Kroz otvorenje likovne izložbe, koja ostaje otvorena do 30. svibnja i dodjelu nagrada, certifikata, pehara, diploma i priznanja umjetnicima svih profila, pruženo je okruženje za razmjenu ideja, međusobno inspiriranje i stvaranje značajnih kontakata – istaknula je Mlinar.

 

Ova objava Gorička književnica Zdenka Mlinar na Festivalu ‘Dobar primjer’ u talijanskoj prijestolnici kulture Pesaru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.