Prijava

Vaša prijava

Državno prvenstvo mažoretkinja u Velikoj Gorici, bit će izvedeno više od 300 koreografija

[]

Barbarice su ovaj vikend domaćini 11. Državnog prvenstva mažoretkinja HUMT-a koje će se održati u dvorani Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici. Na prvenstvu će se predstaviti timovi i koreografije koji se se kvalificirali na tri prethodna kvalifikacijska regionalna prvenstva HUMT-a.

U subotu i nedjelju predstavit će se 17 od ukupno 23 timova udruge mažoretkinja i to u 5 dobna razreda: natjecateljski – kadeti, juniori, seniori i grandseniori te djeca u revijalnom dijelu.

Posjetitelji će moći vidjeti oko 300 koreografija u kategoriji solo, duo, mini i velike formacije, te defile i koreografije s rekvizitima bit će tu i show kategorija te nova promotivna kategorija MACE. Izvedbe sa štapom i Pom ponima bit će u tradicionalnom i modernom stilu.

– Osim natjecanja za medalje i pehare, na Državnom prvenstvu se timovi bore i za osvajanje prijelaznog pehara Kupa Hrvatske. U borbi za Kup timovi moraju izvesti 3 velike koreografije, od čega je 1 defile, a dvije velike formacije sa štapom ili pomponima. Pehar HR odlazi timu sa najvećim zbrojem bodova u sve tri koreografije – ističu iz Plesnog kluba Barbara koji će se predstaviti sa 6 natjecateljskih formacija i 2 dječje formacije u revijalnom dijelu. Borit će se s 42 koreografije i izvesti 3 u revijalnom dijelu.

Dvodnevni sportski program u subotu i nedjelju trajat će od 8-20 sati. Ulaz je besplatan.

Ova objava Državno prvenstvo mažoretkinja u Velikoj Gorici, bit će izvedeno više od 300 koreografija se prvi puta pojavila na cityportal.hr.