Prijava

Vaša prijava

Vani je novi Reporter! Izložba “gradskog oka”, Zorkove priče i klasa 2009…

[]

Pretposljednjeg četvrtka u svibnju, po dobro uhodanom rasporedu, iz tiskarskog stroja izašao je novi, 437. broj najdugovječnijeg gradskog mjesečnika. Reporter i ovoga puta možete pronaći na poznatim lokacijama po gradu i okolici, a kad ga pronađete, u njemu će, nadamo se, svatko pronaći i ponešto za sebe…

Donosimo tako gradske vijesti, počevši od gradonačelnikove prisege i nove potvrde kako je u realizaciju krenuo projekt dnevne bolnice u Velikoj Gorici, jedan od najvažnijih za kvalitetu života u našem gradu. Bili smo i na prezentaciji novih autobusa, oslikanih u gradske motive, koje tvrtka Arriva dovodi na naše ulice od početka srpnja, a bili smo i na spektakularnom zrakoplovnom showu Air VG.

Obišli smo i sve druge važne događaje, zabilježili vrijedne uspjehe i dosege naših sugrađana, kako one koji se tiču glazbe, književnosti i fizike, tako i one koji se odnose na modelarstvo, darivanje krvi i kiparstvo. Naravno da nismo propustili ni paljenje jurjevskog krijesa, kao ni Dan sporta u Tuđmancu, a ispratili smo i prve najave drugog izdanja festivala Oglede.

Otkrivamo i što se to radi u Unikomercovu dvorištu na ulazu u grad, gdje uživati u kvalitetnom gastronomskom doživljaju, a u rubrici “Ljekarne savjetuju” bavimo se problemima sa štitnjačom.

Jednu posebnu priču donosimo na duplerici, a u glavnoj ulozi je naš “lutajući Reporter” Renato Glogovčan. Goričanima omiljeni gradski kroničar priprema fantastičnu izložbu pod nazivom “Velika Gorica – Nekad i sad”, u suradnji s našom Turističkom zajednicom, a mi smo tim povodom ispričali njegovu priču.

Na sportskim stranicama donosimo razgovor s tajnikom županijskog košarkaškog saveza, Velikogoričaninom Darkom Ćopićem, a naravno da se još jednom osvrćemo i na senzacionalan uspjeh pionira HNK Gorice, novih prvaka države. Razgovarali smo i s legendarnim Zorislavom Srebrićem, vitalnim 84-godišnjakom koji savjetuje predsjednika HNS-a, ali i jako dobro pamti dane kad je bio trener našeg Radnika, i to u čak dva mandata.

Ukratko, potražite svoj primjerak Reportera, a u digitalnom obliku možete ga pregledati OVDJE.

Ova objava Vani je novi Reporter! Izložba “gradskog oka”, Zorkove priče i klasa 2009… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.