Prijava

Vaša prijava

Vraća se biciklijada ‘Turopoljska Milja’, imat će humanitarni karakter, a prijave su u tijeku

[]

Nakon petogodišnje pauze vraća se cikloturistički maraton ‘Turopoljska milja’. Peto izdanje manifestacije u organizaciji Udruge VG TUR TEAM koje će se održati 8. lipnja vozi se pod motom ‘Upoznaj bolje Turopolje’.

– Sama biciklijada je cikloturističkog karaktera i cilj nam je potaknuti što veći broj sudionika na aktivan život u biciklizmu pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske u prelijepo Turopolje – ističu organizatori.

Ove godine vozit će se nova ruta u dužini od 57 kilometara s četiri već dobro poznata stajališta. U Andautoniji, Etno naselju Novo Čiče, Lugarnici te Spomen parku 153. brigade HV.

Pleška 38 – Rakarska ulica – Kobilić – Črnkovec – Ščitarjevo Andautonija (1. stajalište) – Drenje Ščitarjevsko – Trnje – Lekneno – Črnkovec – Lazina Čička – Novo Čiče (2. stajalište – Etno naselje Novo Čiče) – Posavska ulica – Jagodno – Poljana Čička – Kučni most – Lugarnica (3. stajalište – Žirovina) – Turopolje – Buševec – Podvornica – Turopoljsko Posavskog odreda – Spomen dom 153. brigade HV (4. stajalište) – Malobunska cesta – Kušanec – Slavka Kolara – Kralja Zvonimira – Pleška 38

Biciklijada nije natjecateljskog karaktera, ali su se organizatori pobrinuli za velik broj nagrada čiji će se dobitnici saznati izvlačenjem tombole. Osim toga, ovogodišnja ‘Turopoljska milja’ ujedno će imati i humanitaran karakter.

– Dogovorena je suradnja sa Udrugom Veliko Srce Malom Srcu, gdje će dio sredstava od kotizacija ići za potrebe Udruge. Osim toga posjetitelji i sudionici imat će priliku donirati sredstva kupnjom majica i suvenira na štandu udruge – dodaju iz VG TUR TEAM-a.

Za sve sudionike biciklijade organizatori su se pobrinuli za okrjepu na stajalištima, a na samom kraju manifestacije svi sudionici će uživati u gulašu, roštilju i sladoledu.

Okupljanje i podjela brojeva u Pleška ulica 38 bit će od 8 sati, nakon čega će se sudionike upoznati s rutom i manifestacijom. Start biciklijade je u 10 sati, a dolazak na cilj je predviđen u 16 sati.

Prijave su krenule, a prijaviti se možete ovdje. Kotizacija je 10 € za online prijave te 15€ za prijave na dan biciklijade. Mlađi od 16 i 65+ godina ne plaćaju kotizaciju

Ova objava Vraća se biciklijada ‘Turopoljska Milja’, imat će humanitarni karakter, a prijave su u tijeku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.