Prijava

Vaša prijava

Aktualni sat Gradskog vijeća: ‘Građani će odabrati što sa ZET-ovom garažom’

[]

Posljednjeg utorka u svibnju okupili su se velikogorički gradski vijećnici na 16. sjednici ovog saziva Vijeća. Po dobrom starom običaju, druženje u gradskoj vijećnici počelo je aktualnim satom, na kojem su otvorena brojna pitanja, počevši od aglomeracije, odnosno pitanjem MOST-ova vijećnika Damira Slojšeka o situaciji s pročistačem otpadnih voda, budući da su prošla gotovo četiri mjeseca od otvaranja ponuda iz natječanja za projektiranje i rekonstrukciju istog.

– Sve četiri pristigle ponude premašile su predviđena sredstva i potrebno je omogućiti sufinanciranje projekta. Odluka o odabiru je spremna, čekaju se odobrenja Hrvatskih voda i ministarstva – odgovorio je direktor Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

Raspravljalo se i o prometnicama, odnosno o križanju Fabijančićeve i Kovačićeve, o Ulici 153. brigade, o kamerama na prometnicama… Pročelnik Dubravko Katulić kazao je kako će se “i dalje komunicirati s policijom po pitanju nabavke kamera, budući da su dosadašnja iskustva jako pozitivna.

Sljedeća pitanja odnosila su se i na komunalni otpad, na njegovo odvajanje i na spriječavanje nastajanja ilegalnih deponija, što je dijelom spriječeno uređenjem biciklistično-pješačke staze prema Čiču, a SDP-ova vijećnika Ozrena Robića zanimalo je kako će se iskoristiti prostor na kojem je posljednjih desetljeća bila ZET-ova garaža.

– Nismo još razradili ideju što će na toj lokaciji točno biti, ali znamo da ona neće biti na prodaju, nego će ostati u vlasništvu grada. Pozivam sve naše sugrađane da nam predlažu kako najbolje iskoristiti taj prostor – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Govorilo se i o Poduzetničkom inkubatoru, o izborima novih ravnatelja u nekim velikogoričkim vrtićima, ali i o najavljenoj dnevnoj bolnici, odnosno o rokovima za njezinu izgradnju. Gradonačelnik je odgovorio kako će se formirati radna skupina, kako će u dnevnoj bolnici biti ambulanta za dijagnostiku i kako će se protezati na 45 tisuća kvadratnih metara, dok je dogradonačelnik Karas govorio o kapitalnim projektima u Kurilovcu, uključujući i završetak radova na novom reciklažnom dvorištu.

– Još treba napraviti ogradu na rampi, a zidovi rampe bit će oslikani edukativnim muralnima. U tijeku je izrada projekta zaštite urbane šume koja dijeli dvorište od kuća u susjedstvu – kazao je Karas.

Škola u Kurilovcu, ponovio je još jedanput, trebala bi započeti s radom tijekom 2026. godine, imat će 24 razredna i četiri manja odjeljenja za oko 800 učenika.

Govora je bilo i o ozelenjivanju Velike Gorice, pri čemu je istaknuto da je ove godine posađeno više od 500 stabala, a raspisivat će se i natječaji za nove gradske vrtove, budući da interesa građana itekako ima.

Ova objava Aktualni sat Gradskog vijeća: ‘Građani će odabrati što sa ZET-ovom garažom’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.