Prijava

Vaša prijava

Mališani u Ivanić Gradu dobili vozačke dozvole

[]

Desetu godinu za redom u trideset i jednoj osnovnoj školi čiji je osnivač Zagrebačka županija provodi se preventivna edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu. „Program prometne kulture za najmlađe“ polaze djeca nižih razreda osnovne škole. – Nalazimo se u Ivanić Gradu u OŠ Stjepana Basaričeka sa djecom drugih razreda osnovne škole koji prolaze ovaj program u dva dijela. Prvi je teorijski koji su odslušali u svojoj školi u trajanju 45 minuta, a nakon toga djeca izlaze van gdje imaju četiri radionice. Naime, djeca dobivaju konkretne smjernice od djelatnika Crvenog križa, vatrogasaca i policijskih službenika koji ih educiraju o postupanju u prometu  mogućim opasnostima, te također na prometnom poligonu upravljaju vozilom posebno koncipiranim za djecu školskog uzrasta. – objasnio je voditelj programa Alan Alagić.

Foto: Zagrebačka županija

Godišnje u Hrvatskoj kroz program prođe 15 tisuća učenika koji dobivaju i simbolične vozačke dozvole.  – Ovakvim stvarima, kroz igru i interakciju,  djeca uče ponašanje u prometu i koliko vidim djeca su sretna i zadovoljna i uživaju u tome, a kako sam i ja roditelj čije dijete sudjeluje u ovom programu, mogu samo pohvaliti ovaj program, jer nam je sigurnost djece u prometu na prvome mjestu. – naglasio je zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada Tomislav Cuvaj.

Foto: Zagrebačka županija

Dodajmo kako je prije više od 30 godina, ovaj program potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja. Kad su djeca u pitanju itekako je važna prevencija, ističe zamjenik župana Ervin Kolarec. – Zagrebačka županija u kontinuitetu već punih deset godina podržava ovaj program prevencije sigurnosti naših najmlađih sugrađana u prometu. Svjedoci smo I nedavne tragedije u Dugom Selu gdje je u prometu život izgubila djevojčica, tako da je na svima nama zadaća da detaljno analiziramo cjelokupno situaciju sa prometom, školskim prijevozom, cestovnom infrastrukturom i drugim čimbenicima kako se takva tragedija više ne bi ponovila. – zaključio je Kolarec.

Ova objava Mališani u Ivanić Gradu dobili vozačke dozvole se prvi puta pojavila na cityportal.hr.