Prijava

Vaša prijava

Projekt ‘Zaželi bolje sutra’ osigurao posao za 10 žena s područja Pokupskog!

[]

Od prvog dana mjeseca lipnja, čak 60 ljudi starijih od 65 godina, kao i odrasle osobe s invaliditetom s područja Općine Pokupsko, dobit će veliku pomoć u svakodnevnom životu i to potpuno besplatno! Pomoć će im pružiti deset žena, koje su se odazvale Javnom oglasu od 22. travnja, Udruge Kupa – rijeka života, koja je pozvala da im se pridruže na, u Hrvatskoj, već dobro poznatom projektu Zaželi.

Foto: Udruga Kupa-rijeka života

Naime, kako doznajemo iz Udruge Kupa – rijeka života, projekt Zaželi – prevencija institucionalizacije ‘Zaželi bolje sutra 2’ trajati će ukupno tri godine (36 mjeseci), a ukupna vrijednost ugovora koji sufinancira EU je 495.000 eura.

– Nakon dugog čekanja rezultata, napokon nastavljamo projekt pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama u svakodnevnom životu. Udruga zapošljava deset žena i voditeljicu projekta, koje su u srijedu, 29.svibnja, potpisale i ugovore o radu. Pružanje usluge potpore i podrške počinje od 1.lipnja, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus – piše u priopćenju koje potpisuju Dario Sučec, predsjednik udruge i Magdalena Blažeković, voditeljica projekta ‘Zaželi bolje sutra 2’.

Svaka žena obilazi šest krajnjih korisnika kojima pomaže u kućanskim poslovima, poslovima vezanim uz ostvarivanje raznih prava, socijalnoj integraciji, te pružaju podršku kroz svakodnevnu brigu i komunikaciju s njima. Korisnicima se na mjesečnoj razini kupuju i dostavljaju paketi kućanskih potrepština za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora.

Foto: Udruga Kupa-rijeka života

Projektom ‘Zaželi bolje sutra 2’ će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Time će se ublažiti rizik od siromaštva, a ujedno će se smanjiti socijalna isključenost i izoliranost starijih i invalidnih osoba na području Općine Pokupsko.

 

 

Naslovna fotografija: Ugovore o radu na 36 mjeseci potpisalo je 10 žena s područja Općine Pokupsko/Udruga Kupa-rijeka života

 

Ova objava Projekt ‘Zaželi bolje sutra’ osigurao posao za 10 žena s područja Pokupskog! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.