Prijava

Vaša prijava

Glazbeni uspjeh u Americi: Talentirani gorički trubač Stefan Gjorgiev osvojio treću nagradu

[]

Boje Hrvatske i Velike Gorice, na velikom Međunarodnom trubačkom natjecanju ‘Ryan Anthony’ u Anaheimu jedini je branio mladi gorički trubač Stefan Gjorgiev!

Ovaj učenik Umjetničke škole Franje Lučića osvojio je treću nagradu na ovom prestižnom trubačkom natjecanju koje se održalo u sklopu Konferencije međunarodnog trubačkog udruženja u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Od stotinjak kandidata, na temelju poslane snimke njih 25 je ušlo u finale natjecanja. Stefanu je nagrada dodijeljena na koncertu Håkana Hardenbergera, svjetske trubačke legende, a u publici su bili trubači poput Davida Hickmana, Allena Vizzuttija, Malcolm McNaba i Huwa Morgana – ponosno javljaju iz škole.

Foto: FB Umjetnička škola Franje Lučića

Stefanu je u sklopu Kongresa dodijeljena i stipendija tvrtke “Guard Bags”, a zanimljivo je i to da je na tomboli izvukao sordinu, posebnu napravu za prigušivanje i istodobno mijenjanje boje tona instrumenta. Uz to njegova grupa na Trivia kvizu osvojila je kapu s potpisom slavnog trubača Allena Vizzuttija.

– Iznimno smo sretni što pri samom kraju ove nastavne godine, u kojoj obilježavamo 50. obljetnicu postojanja Škole, možemo objaviti ovakvu vijest! Iskrene čestitke od srca upućujemo Stefanu i njegovom nastavniku Tomislavu Špoljaru, prof. izvrsnom savjetniku – ističu iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Foto: FB Umjetnička škola Franje Lučića

Ova objava Glazbeni uspjeh u Americi: Talentirani gorički trubač Stefan Gjorgiev osvojio treću nagradu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.