Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić poručio paraolimpijcu Šandoru da svoj sportski put okruni zlatom u Parizu

[]

Nakon prijema u Velikoj Gorici, za hrvatskog paraolimpijca Velimira Šandora za uspjeh u japanskom Kobeu o9držan je i prijem kod župana Stjepana Kožića koji mu je uručio prigodnu nagradu u vrijednosti 1300 eura.

– Osvajanjem srebrne medalje na svjetskom prvenstvu otvorio si ponovno put na Parolimpijske igre, a to je san svakog sportaša. Nakon već osvojene olimpijske bronce i srebra, što drugo da ti poželimo nego da svoj sportski put na igrama u Parizu okruniš zlatom – istaknuo je Kožić te dodao kako je Zagrebačka županija čvrst oslonac sportašima.

– Samo kroz sportsku zajednicu ove smo godine osigurali preko milijun i 200 tisuća eura, a tu su naravno i ulaganja u sportsku infrastrukturu, posebice dvorane –  zaključio je Kožić.

Foto: Zagrebačka županija

Inače, Šandoru je ovo treća medalja na svjetskim prvenstvima nakon što je osvojio bronce 2015. u Dohi i 2017. u Londonu. Medaljom iz Kobea osigurao je nastup na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju ovog ljeta u Parizu, a na kojima će braniti tokijsko srebro. Šandor ima i broncu s paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru (2016.)

– Treniram i radim za odličje, a ovo srebrno mi je vrijednije od bilo kojeg zlata jer mi je omogućio nastup u Parizu – istaknuo je Šandor osvrnuvši se na teške vremenske uvjete za vrijeme natjecanja u Kobeu.

Foto: Zagrebačka županija

Šandora je u Japanu pratio trener Ivan Čengić koji je zadovoljan ne samo ovim rezultatom nego i kontinuitetom vrhunskih rezultata.

Prijemu je nazočio i Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije koji se zahvalio na kontinuiranoj podršci Zagrebačke županije sportašima s invaliditetom koji je naglasio kako se očekuje da će četvoro sportaša koji treniraju u klubovima u Zagrebačkoj županiji osigurati nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

 

Ova objava Župan Kožić poručio paraolimpijcu Šandoru da svoj sportski put okruni zlatom u Parizu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.