Prijava

Vaša prijava

Amaterski nogomet koji oduševljava i zaslužuje pažnju

[]

Tri 1. županijske lige (istok, zapad i jug) su trenutno posljednji rang (sedmi) našeg nogometa. Listajući današnje (četvrtak, 6. lipnja) Sportske novosti, potpisnik ovih redaka ostao je “paf”. Na velikom derbiju 1. ŽL istok na stadionu Vrbovca između Lonje i Dubrave Vrbovečke prema izvještaju, bilo je 1200 gledatelja! Utakmica je odlučivala tko će u viši rang, a završilo je 0-0. Za one koji bolje prate naš nogomet to je pomalo nevjerojatno, znajući kakva je posjeta mnogo jačim rangovima diljem Lijepe naše.

Nismo bili na prvenstvenoj utakmici u Novom Čiču između Dinamo Hidrela – Vatrogasac Kobilić 3-2 u 1. ŽL jug koja nije o ničem posebno odlučivala osim o lokalnom prestižu. Prema neslužbenim informacijama, gledatelja je bilo “samo” oko 150 ali..

Foto: Mato Paviša

Nogometni događaj je bio za sladokusce. Na sjevernom dijelu zapadne tribini smjestili su se organizirani navijači gostiju iz susjednog Kobilića, a na južnom domaći također vrlo bučni drukeri. Navijalo se čitavu utakmicu, bilo je bengalki i petardi, ali prema dogovoru s Upravom Hidrela niti jedna nije pala u teren. Bili su tu i transparenti, zastave, a bubnjevi su “radili” bez prestanka. Utakmica je bila vrlo zanimljiva jer su dinamovci dva puta vodili, a “vatrogasci” stizali to vodstvo. Na kraju Hidrel je zabio i treći gol za veliko slavlje.

Foto: Mato Paviša

Neizvjesna utakmica bila je vrlo korektna, a nakon dvoboja bilo je i zajedničkog druženja uz već poznati scenarij u amaterskom nogometu. Eto, obje spomenute utakmice amatera mogu biti putokaz za budućnost u najmasovnijem sportu.

Ova objava Amaterski nogomet koji oduševljava i zaslužuje pažnju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.