Prijava

Vaša prijava

Mali gorički ‘Interliber’ oduševio sugrađane, od jutarnjih sati čekali u redu za knjige

[]

Brojni građani već od ranih jutarnjih sati čekali su u redu kako bi u sklopu akcije ‘Euro plati, knjigu uhvati’ po simboličnoj cijeni opremili svoju kućnu biblioteku novim naslovima. Oduševljenje odazivom nije krila ravnateljica knjižnice Pamela Sever.

– Naša akcija je toliko popularna među našim sugrađanima da smo oduševljeni s njihovim odazivom. Jedna naša dugogodišnja članica knjižnice rekla je što će nama Interliber kada imamo svoj gorički. Zapravo nam je dala ideju i potaknula nas da možemo promijeniti i naziv akcije u ‘Mali gorički interliber’. Ovime nam građani daju vjetar u leđa da s akcijom nastavimo i dalje – govori nam Sever.

07.06.2024. – Akcija gradske knjižnice Euro plati, knijgu uhvati – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Podsjetimo kako je riječ o knjigama koje su zbog dotrajalosti ispisane iz knjižnog fonda, no umjesto da se bace knjižnica im je odlučila pružiti novu priliku. Na štandu možete pronaći od romana, slikovnica do lektira i stručne literature. No, prema riječima ravnateljice najviše ima romana jer se oni najviše posuđuju i čitaju pa je njihov otpis češći.

07.06.2024. – Akcija gradske knjižnice Euro plati, knijgu uhvati – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ove knjige i riječ su nešto što se još uvijek može konzumirati i drago nam ih je ponovno udomiti u kućnim knjižnicama naših sugrađana – dodaje Sever.
Naša sugrađanka Ljupka knjigama je odlučila razveseliti sebe i svoju obitelj.

– Uzela sam knjige za sebe, mamu, nećaka…za obitelj uglavnom. Uvijek se nešto nađe. Ništa se ne bi trebalo baciti, sve će se te knjige čitati – dodaje.

Iz goričke knjižnice pozivaju Velikogoričane da se pridruže akciji danas do 20 sati, a sutra od 9 do 20 sati ispred Središnjeg odjela knjižnice.

07.06.2024. – Akcija gradske knjižnice Euro plati, knijgu uhvati – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Dođite i kupite za jedan euro knjigu i na taj način nam pomozite u kupnji novih knjiga za obnovu fonda, a usrećit ćete sebe i svoje bližnje – ističe ravnateljica Sever.

 

Ova objava Mali gorički ‘Interliber’ oduševio sugrađane, od jutarnjih sati čekali u redu za knjige se prvi puta pojavila na cityportal.hr.