Prijava

Vaša prijava

Novi čudesan uspjeh Udarnika: Generacija 2010. među osam najboljih u Hrvatskoj!

[]

Pratili smo put generacije 2008. do sedmoga mjesta u Hrvatskoj, pratili smo i posljednje pripreme generacije 2010. za njihovu završnicu državnog prvenstva, pratili smo ih i kod sva četiri prva koraka u Poreču… I sve je, od samoga početka, govorilo da bi se ponovno moglo dogoditi nešto posebno, da bi se ponovno mogla ispisivati povijest. Upravo to se i dogodilo u subotu prijepodne, jer Udarnikova U-13 selekcija prošla je u četvrtfinale završnog turnira Prvenstva Hrvatske i – oduševila!

Navikavaju nas u Udarniku na to iz godine u godinu, zapravo iz vikenda u vikend, jer gotovo je nestvarno što sve uspjevaju izvesti u našem ženskom rukometnom klubu, pogotovo kad znamo da rade i funkcioniraju u uvjetima koji su neusporedivo lošiji nego u drugim sredinama. Međutim, u Udarniku rade koliko i kako mogu, a mogu jako, jako dobro. Toliko dobro da senzacionalne vijesti iz Poreča zapravo nikoga nisu šokirale, jer opet ćemo ponoviti, iz Udarnika su nas naviknuli na ovakve stvari.

Prošle godine obje su se selekcije vratile s Poreča razočarane, nakon 17., odnosno 19. mjesta na završnici, za što zapravo i nije bilo razloga, budući da je za jedan ovakav klub, s obzirom na sve što ih okružuje, fantastičan uspjeh uopće otići na završnicu, naći se među 20 najbolji ekipa u državi. A naše su se mlade rukometašice na tim turnirima već toliko udomaćile da ih protivnice iznimno respektiraju, da nikome nije svejedno kad vide da im slijedi okršaj s društvom iz Velike Gorice.

Neće biti svejedno ni curama iz Lokomotive u četvrtfinalu, koje kreće od 16 sati, ali vratimo se ipak još korak unatrag…

Nakon što su u skupini došle do tri pobjede, protiv Trogira, Gospića i Petason-Vranjica, ali i remija s braniteljicama naslova prvakinja, varaždinskom Kokom, igračice trenerice Martine Vugrinović morale su u osminu finala zbog slabije gol-razlike od Koke. Tamo ih je čekao Trilj, ekipa koja je u 32 utakmice ove sezone došla do 30 pobjeda, koja je igrala egal utakmicu s Podravkom u skupini… I znalo se da Udarnik čeka težak i zahtjevan posao na putu do četvrtfinala, što se i pokazalo točnom prognozom.

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se “gol za gol”, nitko se nije uspijevao značajnije odvojiti, pa je tek početkom drugog poluvremena Udarnik konačno otišao na tri gola prednosti. Međutim, tu je došlo i do potpune blokade, pa sljedećih deset minuta Udarnik nije uspio postići niti jedan jedini gol, a protivnice su sa četiri u nizu preuzele vodstvo. Konačno je crna serija stala 45 sekundi prije kraja, nakon time-outa je zabila Ema Jagodić i postavila konačnih 11-11 nakon 30 minuta rukometa.

A to je značilo da se ide u izvođenje sedmeraca…  Naše djevojke promašile su jedan sedmerac u seriji, protivnice dva, da bi na kraju lopta odluke došla u ruke Jane Turković. Za jednu 13-godišnju djevojku ne osobito zahvalna situacija, ali Jana je uspjela zabiti i izazvati oduševljenje na parketu, na klupi, na tribinama… I poslati Udarnik među osam najboljih u državi.

Kako će se ove djevojke snaći u svojoj šestoj utakmici na završnici, u borbi za ulazak u polufinale protiv Lokomotive, može se uživo pratiti OVDJE. Ponavljamo, od 16 sati…

Sretno, cure!

Ova objava Novi čudesan uspjeh Udarnika: Generacija 2010. među osam najboljih u Hrvatskoj! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.