Prijava

Vaša prijava

Prve u županiji, sedme u državi: Novi uspjeh Udarnika za povijest i za ponos!

[]

Četiri teška, naporna, zahtjevna, ali i prekrasna dana u Poreču ostavile su iza sebe rukometašice Udarnika rođene 2010. godine. Pod vodstvom trenerice Martine Vugrinović, uz podršku predsjednika Josipa Mučnjaka i brojnih roditelja, ove su djevojčice ostvarile uspjeh koji će pamtiti do kraja svojih života, rezultat koji će ući u povijesne knjige jednog malog, a opet velikoga kluba iz Velike Gorice. Dva tjedna nakon što je sedmo mjesto u državi izborila generacija 2008., identično ogroman doseg ostvarile su i dvije godine mlađe rukometašice našeg sjajnoga kluba…

U ta četiri dana za dugo sjećanje djevojke su odigrale čak osam utakmica, zaključno s nedjeljom točno u podne, kad je na red došla utakmica za sedmo mjesto. S druge strane bio je Gospić, ekipa koju su “udarnice” već pobijedile u skupini, ali samim time posebno opasne protivnice, pogotovo imajući u vidu da je uvijek neusporedivo ljepše završiti jedan ovakav turnir pobjedom nego porazom. I da je sve skupa završila osmim mjesto, kompletan dojam ne bi bilo puno lošiji, ali ovako je ipak bitno bolje, slađe, draže. I toliko dobro da od toga nikad nije ni bilo bolje.

Udarnik, naime, nikad u povijesti kluba nije na državnim završnicama bio plasiran bolje od sedmoga mjesta, a to što su dvije generacije uspjele u samo dva tjedna doći do takvog plasmana jasno govori koliko se kvalitetno radi, koliko su talentirane generacije u pitanju, koliko je ovo velika stvar. Opet ćemo ponoviti, ne bi se po tom pitanju previše promijenilo ni da se dogodio poraz u toj posljednjoj utakmici, no djevojke su skupile sasvim dovoljno snage da dođu do pobjede 14-10 i upišu svoja imena u neki od budućih klupskih almanaha.

– Jako sam, baš jako ponosna na moje cure. Dale su apsolutno sve od sebe, držale su se zajedno i borile koliko god su mogle. Čestitam svakoj pojedničano na ostvarenom rezultatu i sigurna sam da će im sedmo mjesto na državnom prvenstvu biti samo još jedan poticaj da rade i trude se i dalje – javila se umorna i iscrpljena trenerica Martina, za koju se može reći sve isto što i za njezine djevojke.

Potrošnja je bila ogromna, i fizički i emotivno, pogotovo kad je riječ o utakmici koja je stala na putu do ostvarenja još ljepšeg sna. U četvrtfinalu je na putu stajala zagrebačka Lokomotiva, a Udarnik je izgubio tu utakmicu, ali i jednu važnu igračicu.

– U toj utakmici ostali smo bez golmanice Petre Sečenj, koja je završila u bolnici u Puli, što je bio veliki šok za ostatak ekipe. Ema Markov sjajno ju je zamijenila do kraja turnira, ali svakako se unutar ekipe osjetilo da su cure šokirane i potresene – kaže trenerica Vugrinović.

Na kraju cijele priče, do kraja je otišla varaždinska Koka, koja je uspjela obraniti naslov prvakinja države, a Udarnik je s istom tom Kokom odigrao – neodlučeno! I do kraja ostao jedina ekipa koja je toliko dobro i kvalitetno parirala novim prvakinjama Hrvatske. Uz Koku i Lokomotivu, ispred Udarnika su tako završili još samo Sesvete, Sinj, Omišalj i Rudar, a svi ostali gledaju u leđa našem čudesnom klubu. U tom društvu su i koprivnička Podravka, i Split, i Dugo Selo, i Đakovo…

Ukratko, Udarnik je najbolja ekipa u Zagrebačkoj županiji u ovom godištu, ponajbolja ekipa u državi u ovoj generaciji, što će jasno reći da je ova skupina mladih rukometašica budućnost kluba. A njihova imena su sljedeća:

Ema Markov, Petra Sečenj, Iva Markov, Jana Jurkić, Gita Konjar, Ema Jagodić, Ana Vlašić, Gabrijela Černetić, Jana Turković, Paula Polić, Paula Bilić Prcić, Luana Bigec Sabljak, Karla Miličević, Lucija Bižić, Tena Slojšek i Nives Juratović.

Sad će konačno doći i vrijeme za malo odmora, na ljetnu pauzu ove će cure otići sretne, zadovoljne i ponosne, baš kao što su zbog njih sretni, zadovoljni i ponosni i svi koji vole velikogorički sport.

Bravo, cure, vi ste čudo!

Ova objava Prve u županiji, sedme u državi: Novi uspjeh Udarnika za povijest i za ponos! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.