Prijava

Vaša prijava

U valovima euforije našlo se mjesta i za našeg Antu… I za jednu posebnu priliku!

[]

Nakon “generalke” hrvatske reprezentacije uoči početka Eura, nakon pobjede 2-1 u gostima kod Portugala, protivnika kojeg Hrvatska nikad ranije nije uspjela pobijediti, euforija je krenula svojim uobičajnim, našem narodu karakterističnim tempom. Oduševljenje prikazanim u Lisabonu hrvatski navijači nisu ni mogli ni željeli sakriti, a u moru komentara s pozitivnim predznakom jedan je posebno iskočio.

“Ne bih se iznenadio da Ante Budimir bude prvi strijelac Eura…”

Dečko s Ciblje, autor svog trećega gola u “svetom dresu”, ujedno i pobjedničkog, uklopio se u cijelu priču. Nakon fantastične sezone u španjolskoj Osasuni izbornik Zlatko Dalić odustao je od svoje procjene da je “vrijeme da netko mlađi dobije priliku” i vratio Antu u kadar. Vratio je i Ante njemu, prvo onim golom koji je odveo Hrvatsku na Euro, a sve skupa dovelo je do toga da se u iščekivanju starta nove kontinentalne smotre prometne u prvu opciju za mjesto u prvih 11.

Novi gol, ovaj protiv Portugala, koliko “inzagijevski” toliko i “budimirovski”, uvjerio je i posljednje skeptike da Ante ima itekako snažne argumente u toj utrci s Brunom Petkovićem.

“Stavi pare tamo gdje ti je jezik. Moglo bi ti se isplatiti…”, odgovorio je drugi komentator iz bespuća interneta ovom prvog, hrabrom prognozeru.

Kad već pričamo o tome, nije loše spomenuti da je u ovom trenutku na kladionicama koeficijent na takvu okladu ogromnih 51, što će reći da bi deset uloženih eura, dogodi li se doista takvo nešto, moglo donijeti nešto više od 500 eura profita. Ne zvuči loše…

A naš Ante, naravno, tim se stvarima ne zamara. On nije tip koji će poletjeti u bilo kojem trenutku, puno više je jedan od onih koji će ostati skroman, s obje noge čvrsto na zemlji, čak ni onda kad se možda i pojave razlozi da skromnost barem djelomično isčezne.

– Ovo je povijesna pobjeda za Hrvatsku, a povijest je uvijek lijepo pisati. Godinama nam s Portugalom nije išlo, no ovoga puta smo konačno uspjeli. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, isprobali smo puno stvari, kao što je izbornik i najavio prije utakmice, a kroz to smo dobili i neke odgovore, odnosno rješenja – rekao je Budimir i nastavio:

– Bili smo dobri, odgovorni i kompaktni, zajedno smo djelovali i u fazi obrane i u fazi napada. Znali smo da oni jako dobro kontroliraju loptu i drže posjed, baš zato smo pokušali biti kompaktni. I uspjeli smo. Imali smo nekoliko jako dobrih situacija, kontri i polukontri, mogli smo zatvoriti utakmicu već u prvom poluvremenu, no i oni imaju svoju kvalitetu. Važno je da smo na kraju uspjeli pobijediti, imali smo sveukupno bolje šanse, izdržali smo i taj njihov pritisak. Sigurno da nas u tjednu ispred nas čeka analiza koja će nam pomoći da budemo što spremniji za Španjolce.

O sebi, o svome golu, očekivano nije želio posebno pričati. Sve dok ga nisu pitali, pa nije bilo druge nego reći ponešto i o tom trenutku. Kako i sam kaže, povijesnom trenutku.

– Mario Pašalić je odlično primio loptu, pogodio prečku, svi su ostali možda i malo iznenađeni njegovom vrhunskom kontrolom. A ja sam uspio iskoristiti nepažnju portugalskih braniča i ostao mi je najslađi dio, samo završiti akciju – sa smiješkom je kazao Budimir, koji je i ovoga puta dokazao da se potpuno oporavio od neugodne ozljede u završnici klupske sezone, odnosno pokunuća rebara.

– Sve što je iza mene, pogotovo zadnjih par mjeseci, bilo je jako napeto, tvrdo. Ali sve je dobro prošlo, tu sam, zdrav, s ekipom – još jedanput se za kraj nasmiješio jedan poseban nogometaš.

I, što je posebno slatko, baš prijatelj, susjed, sugrađanin. Neka se što češće smiješi i po Njemačkoj sljedećih tjedana, a oni koji se usude… Koeficijent je 51!

 

Naslovna fotografija: Igor Kralj/PIXSELL

Ova objava U valovima euforije našlo se mjesta i za našeg Antu… I za jednu posebnu priliku! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.