Prijava

Vaša prijava

Vikend akcija policije: ‘Čudo’ na goričkim cestama, svi vozači prošli na ‘alko testu’

[]

Iako je vikend za nama bio prepun događanja, od jubilarne 10. Humanitarke na ‘betoncu’ u organizaciji udruge Goričani VG, pa preko koncerta jedinstvenog Ede Maajke i brojnih događanja diljem našeg Grada, očito su, barem lokalni, vozači shvatili kako je bolje i sigurnije prošetati do doma nakon takvih mega fešti. Jer, dogodilo se pravo malo ‘čudo’! Naime, u redovnoj akciji pojačanog nadzora prometa, nije zabilježen nijedan pijani vozač ili policijskim rječnikom rečeno:

Nije bilo zatečenih vozača pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava – javljaju nam  iz goričke policije.

Foto: Policijska postaja Velika Gorica/G.Kiš, Cityportal.hr

No, zato je bilo onih što vole malo jače stisnut’ gas imaju na popisu evidentiranih prekršaja od petka, 07. lipnja, pa do ranih jutarnjih sati ovog ponedjeljka, 10. lipnja.

– Na području Policijske postaje Velika Gorica, provedena je akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda kojom prilikom  smo utvrdili osam ciljanih prekršaja i to pet prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Također je utvrđeno i osam ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 16 prometnih prekršaja. Tijekom vikenda dogodile su se i četiri prometne nesreće, sve s materijalnom štetom, bez teže ozlijeđenih osoba – dodaju iz PP Velika Gorica.

Akcije pojačanog nadzora u prometu policija provodi kako bi se potaknula pozitivna  ponašanja vozača u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama, gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

 

Naslovna fotografija: PUZ

 

Ova objava Vikend akcija policije: ‘Čudo’ na goričkim cestama, svi vozači prošli na ‘alko testu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Imamo pobjednicu festivala 1.glas OŠ Pokupsko