Prijava

Vaša prijava

Nakon ispadanja u niži rang, rastali se Jelačić i trener Hrvoje Jančetić

[]

Pet godina nakon što je završio lijepu, uspješnu i bogatu igračku karijeru, ikona turopoljskog nogometa Hrvoje Jančetić (43) prošlog ljeta je odlučio prihvatiti ponuđeni izazov i vratiti se sportu koji mu je obilježio život. Poziv je stigao iz Vukovine, iz Bana Jelačića, i Jana je donio odluku da je vrijeme da započne svoju trenersku avanturu. Godinu dana poslije, nakon što nije ostvaren cilj koji su pred sebe postavili i klub i ambiciozni trener na svojem početku, došlo je do rastanka.

Samo dan nakon što je Jelačić poražen 0-3 u gostima kod Gradića, čime su se “banovi” i službeno oprostili od petog ranga natjecanja, odnosno 4. NL Središte, Jančetić se sastao sa čelnicima kluba, priopćio im odluku kako više ne želi ostati na klupi, nakon čega se pozdravio i s igračima.

– Nažalost, nismo uspjeli u onome što smo htjeli, ostati u društvu četvrtoligaša. Žao mi je što je tako ispalo, ali i do je dio života u sportu, u nogometu. Zahvaljujem ljudima iz Jelačića na prilici, bilo mi je zadovoljstvo biti dio kluba u posljednjih godinu dana, a na kraju mogu reći samo da sam dao svoj maksimum. Nažalost, nije bilo dovoljno i mislim da je logično da krenemo dalje svatko svojim putem. Važno je da iz svega ovoga što smo zajedno proživjeli izvučemo neke pouke, kako ja kao trener, tako i klub, kojem želim sve najbolje u budućnosti. Nadam se da će se uspjeti posložiti za sljedeću sezonu i da će biti dobri u okruženju Jedinstvene županijske lige – rekao je Jančetić na oproštaju.

Kao i u svakom klubu te razine, tijekom sezone borio se sa svim i svačim, pokušavao pomiriti svoje navike dugogodišnjeg profesionalca s okruženjem u kojem se našao, pri čemu je bilo i dobrih i manje dobrih faza. Na kraju je sve stalo u tu jednu utakmicu, u završih 90 minuta, a budući da je ishod bio suprotan željama, ambicijama i nadanjima svih uključenih u rad kluba iz Vukovine, Jančetićev odlazak i nije osobito iznenađenje.

Tko će biti novi trener Jelačića, kao i eventualnu novu destinaciju u trenerskoj priči Hrvoja Jančetića, doznat ćemo u danima i tjednima koji su pred nama.

Ova objava Nakon ispadanja u niži rang, rastali se Jelačić i trener Hrvoje Jančetić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.