Prijava

Vaša prijava

Rukometno zajedništvo na djelu: Cure iz Udarnika i dečki iz Gorice uživali u Italiji

[]

U jednom posebnom vikendu za velikogorički rukomet, onom u kojem je Udarnikova selekcija U-13 u Poreču gradila svoj put do sjajnog sedmog mjesta na državnoj završnici, nešto više od 400 kilometara dalje, u talijanskom gradiću Leno, odrađen je dodatak na cijelu tu lijepu priču. Ondje, u sjevernom dijelu Italije, spojila su se dva velikogorička kluba, jedna ekipa i dvije momčadi, pa zajedničkim snagama pokazali vršnjacima kako se to radi…

HRK Gorica, naš muški klub, poslao je u Italiju dvije svoje selekcije, U-13 i U-15, a svaka od njih odigrala je po pet utakmica. I ostvarila pet pobjeda. Predvođeni trenerima Marinkom Karavanićem i Tomislavom Mesarovom, mladi gorički rukometaši izdominirali su sve konkurente i suvereno osvojili prva mjesta na svojim turnirima. Uz to, u redove HRK Gorice sletjele su i dvije individualne nagrade, budući da je u kategoriji U-13 najboljim golmanom turnira proglašen David Blekić, dok je u kategoriji U-15 najbolji igrač turnira bio Niko Cvitaš, čiji je stariji brat Roko već dio prve momčadi Gorice.

ŽRK Udarnik, naš najuspješniji ženski klub, u Lenu se predstavio sa selekcijom U-15, onom koja je dva tjedna ranije također osvojila sedmo mjesto na državnoj završnici. Ishod je bio vrlo sličan onom u muškom dijelu turnira, naše mlade rukometašice, predvođene trenericom Ljiljanom Ivaci, dobile su svih pet utakmica i uvjerljivo osvojile najsjajnije odličje. Uz to, naše su djevojke bile dominantne i po pitanju individualnih nagrada, pa je tako Anamaria Kos proglašena najboljom golmanicom, a Leonarda Burić najboljom igračicom turnira.

Uz to što je vikend u Italiji bio rezultatski izuzetno uspješan, posebno veseli i zajedništvo dvaju naših klubova, koji su i inače – nema ni razloga da bude drukčije – u jako dobrim odnosima. Velik broj djece, mladih sportašica i sportaša, okupio se na jednome mjestu, a uz onaj dio vezan za dvoranu, dio vremena proveli su i na izletu u Gardalandu.

“Prvi puta smo otišli na put zajedno sa muškim rukometnim klubom iz našeg Grada, a informacije koje stižu do nas govore da će se ovo putovanje dugo prepričavati i ostati upisano u povijest oba kluba!”, objavili su iz Udarnika.

Detalji neka ostanu skriveni, tako je najbolje kad imaš 13, 14 ili 15 godina, ali svakako je lijepo vidjeti suživot naših klubova, kroz koji su se sasvim sigurno rodila i neka nova prijateljstva. U najmanju ruku.

Ova objava Rukometno zajedništvo na djelu: Cure iz Udarnika i dečki iz Gorice uživali u Italiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.