Prijava

Vaša prijava

20 godina uspjeha rugvičkih rukometaša

[]

Rukometni klub Rugvica obilježio je 20. godišnjicu osnutka i uspješnoga sportskog djelovanja, čija je kruna, uz uspješne rezultate mlađih selekcija, natjecanje seniora u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi – sjever. Za rezultatski procvat zaslužni su treneri Miroslav Vicić i Hrvoje Džigumović. – Puno je to uspjeha u 20 godina do kojih smo došli kroz treninge, kroz natjecanja, kojih ne bi bilo bez naših suradnika, sponzora, roditelja, Općine, zajednice…bez svih njih ova rugvička rukometna priča ne bi se mogla nastavljati. – zahvalila je predsjednica kluba Kristinka Purma.

Foto: Zagrebačka županija/autor: Dražen Kopač

Rukometašima je na jubileju i sportskim uspjesima u ime Zagrebačke županije čestitao zamjenik župana Damir Tomljenović. – Ovo je dokaz da kad se ima pravi motiv i prava ideja da se mogu postići veliki rezultati. Ovdje je grupa entuzijasta s ciljem uvođenja djece u sport dovela sportaše do statusa velikog rukometnog kluba, sa velikim rezultatima i kao što smo vidjeli i kroz video filmove na svečanosti, sa puno talentiranih reprezentativaca. – rekao je Tomljenović.

Foto: Zagrebačka županija/autor: Dražen Kopač

– Ovaj rukometni klub je sjajna priča ove općine, naglasio je načelnik općine Rugvica i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak. – S čudom gledam na sve ove pehare koji su došli u posljednjih desetak godina, na sve one završnice prvenstva mlađih selekcija koje su osvajale i druga i treća mjesta, iznjedrili smo i 11 reprezentativaca. Mislim da je ključni trenutak bila 2019. godina i osnivanje Zajednice sportskih udruga, te izgradnja ove dvorane uz pomoć Zagrebačke županije. Ono što će svakako potaknuti razvoj sporta ovdje u Rugvici je izgradnja budućeg sportskog kompleksa, odnosno sportskog centra, jer naši sportaši zaslužuju kvalitetne trenažne uvjete. – najavio je Čičak. Spomenimo da će Rugvički sportski centar u prvoj fazi imati dva nogometna terena, u drugoj i trećoj tribine te sportsku dvoranu za sve dvoranske sportove.

Foto: Hrvatski rukometni savez

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava 20 godina uspjeha rugvičkih rukometaša se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Obnavljamo avion Morava L-210 D

Imamo pobjednicu festivala 1.glas OŠ Pokupsko