Prijava

Vaša prijava

Gorički ‘brand’ Alpas CUP 2024: Više od 600 nogometnih limača i limačica stiže u Kurilovec na najveseliji međunarodni turnir!

[]

Nadolazećeg vikenda, na sportskim terenima SRC ‘Udarnik’ Kurilovec, održat će se koliko jedinstven toliko i jedan od najkvalitetnijih međunarodnih turnira za najmlađe nogometašice i nogometaše, Alpas CUP Grada Velike Gorice – 13. međunarodni nogometni turnir limača (U-11).

Na najavnoj konferenciji za novinare, u prostoru Sportsko-rekreativnog centra Kurilovec, koji će već za koji dan biti prepun mladih nogometnih nada, sve bitne detalje ispričali su čelni ljudi NK Kurilovec, tvrtke VEGO sport (zastupnik sportske marke Alpas), te velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.  Uvod u vikend ‘totalnog nogometa’ u Kurilovcu, gradskoj četvrti koja je nekad bila veća od nekadašnjeg naselja Velika Gorica, na 13. međunarodnom nogometnom turniru limača, zasigurno su sjajni sportski uspjesi koje postižu sve generacije legendarnog goričkog kluba.

Upravo je to na samom početku istaknuo Zdenko Sovina, dopredsjednik NK Kurilovec, kluba –  sportske institucije, čiji je temelj postavljen 1948. godine pod imenom NK Udarnik, a prije nepuna dva mjeseca na SRC-u je isto bilo jako veselo, kad je na spektakularan način proslavljena velika 75.obljetnica. 

– Seniorska momčad je sačuvala status trećeligaša, a puno su nam radosti početkom ovog mjeseca donijele i mlađe kategorije. Izuzetno smo ponosni na našu nogometnu školu mladeži, ove smo godine postigli povijesni plasman, jer su se kadetin i juniori plasirali u višu ligu, osvajanjem drugog mjesto u 2. ligi Središta Zagreb. Ponosni smo na dečke, a kruna čitave sezone je Alpas CUP – istaknuo je Sovina.

Poznati trener s UEFA-PRO licencom, Senad Harambašić, koji je preuzeo ulogu voditelja škole, ujedno sportski direktor i voditelj sportskog programa za Alpas CUP 2024. otkrio nam je – zašto i oni, koji možda još nikad nisu, trebaju barem navratiti ovog vikenda na SRC Udarnik u Kurilovcu?

– Alpas CUP je prvenstveno manifestacija malog nogometa za djecu 2013 godište, U- 11, to je totalni nogomet, kako mi zovemo, gdje je samo dječja iskrenost, poštenje, borba na terenu, igra, suze, smijeh, tuge brzo prođu! Djeca nam dolaze iz devet zemalja što je dodatni plus, jer se međusobno upoznaju svaki sa svojim posebnostima i različitostima. Ukupno nam dolazi 40 momčadi, više od 600 mladih nogometaša i nogometašica. Stižu naravno i njihovi roditelji i tu smo već na brojci preko tisuću i pol ljudi, pa cijeli Kurilovec, sigurno pol’ Gorice, bit će kao i uvijek veselo i svega bude! – otkrio nam je Harambašić.

Foto: NK Kurilovec

Iz NK Kurilovca su najavili nastupe momčadi gotovo svih najboljih hrvatskih klubova. Stižu Dinamo, Hajduk, Osijek, Lokomotiva, Istra, Gorica, klubovi s dobrom i poznatom školom nogometa – NK Croatia Zmijavci, NA Međimurje, NK Trnje, ONK Metković, NK Jadran, Poreč.

Klub iz Australije stiže s djecom naših iseljenika, tu su klubovi iz Hrvatske, smanjen je broj europskih klubova, no povećan je broj naših domaćih turopoljskih klubova – istaknuo je koordinator,  Vlado Stepanić. 

Na turniru će biti zastupljene sve regije i krajevi Lijepe naše, od Slavonije, Moslavine, Međimurja i Zagorja, preko Zagreba i Turopolja, sve do Istre i Kvarnera, te Dalmacije i Dalmatinske Zagore.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Kurilovec, Damir Slojšek, zahvalio je Gradu Velika Gorica na svoj pomoći koju pruža ovom, kako kaže, ‘hvale vrijednom turniru’.

– Svake godine nam dolazi sve više ljudi, što daje dodatni značaj i klubu i našoj gradskoj četvrti. Veselimo se turniru, a mi ćemo sudjelovati kako god možemo, jer osim samom Alpas CUP-u  veselimo se i zajedničkom gledanju utkamice Hrvatska-Španjolska u subotu na otvaranju Europoskog nogometnog prvenstva – najavio je Slojšek.

Damir Golubić, vlasnik VEGO sporta, koji je uz NK Kurilovec od samog početka organizator turnira, istaknuo je kako do ovakvog ugleda i ne bi uspjeli bez podrške gradske uprave. Jer upravo je Grad Velika Gorica od prvog dana najveći financijski i logistički pokrovitelj.

Alpas CUP i zajedništvo koje vlada čitavim kvartom kad su u pitanju SRC Udarnik, Alpas CUP-a i NK Kurilovec, prepoznati su kao sjajan spoj jedne od najvećih i najznačajnijih manifestacija koja je već i pravi simbol naše Velike Gorice.

– Uz svu tu našu podršku, ipak je najbitnija ta jedna posebna, pozitivna ‘kurilovečke tvrdoglavost’ i entuzijazam. Poseban dodatak je taj mentalitet koji njeguju prvenstveno moj dragi prijatelj Vlado Stepanić i njegov kum Zdenko Sovina, jer oni su nekako inicijatori, glavni nositelji i glavni entuzijasti, općenito svega što se događa u ovom klubu.

Nekoliko sam puta već naglasio kako možete biti primjer svojim entuzijazmom i volonterstvom jer gotovo da bismo uz vaša imena mogli staviti znak jednakosti sa imenom NK Kurilovec  u ovom SRC Udarniku, koji postiže takve fenomenalne uspjehe. Kurilovec je baš zahvaljujući takvom pristupu ostao na zavidnoj razini, kao drugi klub u našem Turopolju, bez obzira na promjene vlasti i financijske strukture, a to ne mogu svi. Ponosimo se danas već 13. međunarodnim turnirom limača i zato jedno veliko hvala Vlado, veliko hvala Zdenko, molim vas nemojte se umoriti, nastavite tim tempom, jer uvijek su ključne i velike stvari ovisile o pojedincima kroz povijest – istaknuo je velikogorički gradonačelnik, Krešimir Ačkar.

Podsjetio je kako Velika Gorica prednjači u ulaganju u sport i mlade, te Grad plaća kompletne režijske troškove svim klubovima, svoj djeci dva puta godišnje i medicinski pregled, a svake godine se povećavaju iznosi koji se dodjeluju kao potpora sportskim zajednicama.

Gradonačelnik Ačkar se ujedno zahvalio i vlasniku VEGO sporta, kao i sportskom treneru NK Kurilovca.

– Hvala ti Damire, brendiramo se kroz tvoju firmu i uvijek s ponosom govorimo kako je to i  velikogorička firma, jer tvoja domaća proizvodnja je ujedno putokaz i ohrabrenje svima koji se žele baviti domaćom proizvodnjom, a smatraju kako je to utopija. Kao što i sam često spominješ, i u Hrvatskoj se može šivati dres puno više kvalitete od one kakva nam najčešće nažalost stiže iz drugih zemalja. Senade, drži nam se Kurilovec i pazi nam ga, već si kao stručnjak puno pridonio svojim stručnim znanjem – istaknuo je.

Na kraju najavne konferencije za novinare uoči vikend spektakla u Kurilovcu čelni čovjek našega grada je poručio.

Alpas CUP je davno stvorio ime, postao je simbol čitavog grada, a taj osjećaj igranja svakom članu nekog manjeg klubu iz našeg kraja protiv jednog Dinama i Hajduka, pa nadalje, to je ono najbitnije, to su velike stvari. Uz ovakav jedan kohezijski pristup, gdje imamo struku, znanje, iskustvo, entuzijazam, volonterizam, ne možemo ništa drugo ni očekivati nego da će napredovati i klub i međunarodni turnir. Mi ćemo kao Grad uvijek biti tu kako bismo pomogli koliko možemo, i želimo da svi iz Kurilovca s ovog turnira ponesu nezaboravne uspomene i pregršt dječjih osmjeha koji nemaju cijenu – rekao je velikogorički gradonačelnik Ačkar.

Najpoznatiji ovogodišnji strani sudionici turnira su Verona iz Italije, Sturm i LASK iz Austrije, Crvena Zvezda, Partizan i OFK Beograd iz Srbije, Krka iz Slovenije, Velež i Željezničar iz BiH, te Subiaco AFC Perth iz Australije.

Pokrovitelji turnira su i HNS, te Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a najveći ovogodišnji sponzori su i ove godine Erste Bank i tvrtka Agroturopolje – Arbori Cultura iz Pokupskog.

Turnir je putem HNS-a prijavljen i UEFA-i, te se nalazi i na službenom kalendaru UEFA-inih službenih turnira mladeži. Stoga zapišite datume, mjesto i vrijeme: subota i nedjelja, 15. i 16.lipnja, sportski tereni SRC Udarnik, Sportska ulica 2A, Velika Gorica.

Službeno otvorenje turnira je u subotu u 14 sati, finale je u nedjelju u 20 sati, a proglašenje najboljih je u 21 sat.

Vidimo se ovog vikenda na SRC Udarnik u Kurilovcu!

Naslovna fotografija: NK Kurilovec

Fotografije nepotpisane u članku: Najavna konferencija za novinare Alpas CUP Grada Velike Gorice – 13. međunarodni nogometni turnir limača (U-11)/G.Kiš, Cityportal.hr

Ova objava Gorički ‘brand’ Alpas CUP 2024: Više od 600 nogometnih limača i limačica stiže u Kurilovec na najveseliji međunarodni turnir! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Posjet Parku znanosti