Prijava

Vaša prijava

Županijska turistička podržat će 18 projekata lokalnih zajednica, među njima i jedan gorički

[]

Bučijada, Samoborski fašnik, Kaj su jeli naši stari, Dani krašićkog kraja, Kupske večeri, Sava kojoj pripadamo, CikloTur – Projekt razvoja i promocije cikloturizma na području Velike Gorice i Turopolja samo su neki od projekata lokalnih turističkih zajednica Zagrebačke županije čiju će provedbu sufinancirati Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Ugovore o dodjeli sredstava, za 18 projekata, a za koje je osigurano 183.308 eura, u Velikoj Gorici potpisali su direktorica županijske turističke Ivana Alilović i direktori turističkih gradova, općina i turističkih područja.

– Nema turističkoga rasta ako naša turistička infrastruktura, manifestacije i aktivnosti nisu konkurentni i prilagođeni modernim trendovima. Našu destinaciju razvijamo u smjeru održivoga turizma, kao zelenu destinaciju predanu očuvanju okoliša i brizi za lokalnu zajednicu. Održivost treba ne samo graditi, već i živjeti svaki dan – rekla je direktorica Alilović te dodala kako su dodijeljena sredstva dodatni zamašnjak razvoju gospodarstva.

Za realizaciju projekata sredstva su osigurana iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na prijedlog povjerenstva u kojemu su predstavnici HTZ-a, Ministarstva turizma i sporta RH i članovi turističkog vijeća Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Dražen Kopač

Ova objava Županijska turistička podržat će 18 projekata lokalnih zajednica, među njima i jedan gorički se prvi puta pojavila na cityportal.hr.