Prijava

Vaša prijava

S direktorom Brkljačom prema Šibeniku odlazi i kapetan Mrzljak?!

[]

I danima nakon što je vijest procurila u eter i dalje se čeka potvrda “transfera” Marija Brkljače iz Gorice u Šibenik. Nakon godinu i pol dana na poziciji sportskog direktora našeg prvoligaša, Brkljači je istekao ugovor s Goricom, novi nije potpisao, a izvori koji govore o Šibeniku kao njegovoj sljedećoj destinaciji govore i kako je njegova službena promocija pitanje trenutka, odnosno dana. Iz Gorice, u međuvremenu, nema nikakvih službenih vijesti po tom pitanju, pa tako ni one očekivane “hvala i doviđenja” objave na društvenim mrežama.

Slijedom toga, treba ostaviti i mrvicu prostora za mogućnost da se tu nešto promijeni, iako to nije realno očekivati. Umjesto bilo kakvih službenih vijesti, u medijskom prostoru pojavljuju se nove informacije, vezane za ovu, još neslužbenu. U Sportskim novostima od petka tako možemo doznati kako Brkljača, lako je moguće, neće biti i jedini koji će iz Ulice Hrvatske bratske zajednice preseliti na Šubićevac. Njegovim bi putem, ako je za vjerovati tim izvorima, mogao krenuti i dosadašnji kapetan Gorice…

Filip Mrzljak došao je u Goricu malo nakon što je vođenje sportske politike preuzeo Mario Brkljača, a odmah se i izdvojio činjenicom da je istog trenutka, praktički čim je potpisao ugovor, dobio i kapetansku traku. Začudilo je to mnoge, jer nije baš uobičajno da igrač koji tek dođe u klub odmah postane i kapetan, ali vrlo brzo postalo je jasno da su postojali argumenti za takvu odluku. Uz neospornu igračku kvalitetu, Mrzljak je u rekordnom roku dokazao da posjeduje karakteristike lidera, pa su sva propitkivanja nestala praktički brže nego što su se pojavila.

Godinu i pol dana kasnije, 44 nastupa u goričkom dresu kasnije, 31-godišnjem Mrzljaku istekao je ugovor s Goricom. Želja predsjednika Črnka, koji je ponovno preuzeo stvari u svoje ruke, bila je zadržati Mrzljaka, dogovoriti nastavak suradnje, što je i javno govorio, ali to se dosad (još) nije dogodilo. S obzirom na to, navodno je reagirati odlučio Brkljača, koji bi u na početku svoje šibenske ere volio upravo Mrzljaka učiniti jednim od svojih prvih akvizicija. Hoće li se to i dogoditi, ostaje da vidimo…

U tekstu šibenskog dopisnika SN-a spominje se i “jedan trener iz Gorice, koji bi bio zadužen za rad u Školi nogometa”, pri čemu se ne imenuje o kome se radi. Ako i u tome ima istine, ako se ostvari priča s Mrzljakom, sve govori kako će Brkljača odmah na početku svoga posla u Šibeniku duboko zagrabiti u gorički bazen, da će iz dosadašnjega kluba uzimati ljude za svoj novi klub.

Gorica, podsjetimo i na to, s pripremama kreće za točno deset dana, a u ovom trenutku znamo da se na njima, u odnosu na prošlu sezonu, sigurno neće pojaviti Munksgaard i Blummel, Soldo i Rukavina, Matavž i Ilečić, Debijađi i vjerojatno Vujnović. Tko će se sve pojaviti, vidjet ćemo tog ponedjeljka, do kojeg bi možda moglo sletjeti i poneko pojačanje ili barem novi igrač.

Ova objava S direktorom Brkljačom prema Šibeniku odlazi i kapetan Mrzljak?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.