Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija jedno od najsigurnijih područja u svijetu

[]

Na 4. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije voditelj Službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj Davor Tor, izvijestio je članove o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području županije u prošloj godini. Obzirom da je faktor sigurnosti važan pri donošenju odluke o doseljavanju i razvijanju gospodarske aktivnosti, veseli činjenica da je naša županija i dalje sigurno mjesto za život. – Podsjećam kako je Zagrebačka županija 6. po veličini županija u Republici Hrvatskoj, a po broju stanovnika je na 3. mjestu, a podatak da je Policijska uprava zagrebačka tek na 15. mjestu po broju kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika. Stoga podaci o stanju sigurnosti na području Zagrebačke županije u 2023. godini zaista pokazuju kako je ovo područje sigurno za život. – izvijestio je Tor.

Naime, prema statističkim pokazateljima koji bilježe 800 kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika, naša županija je najsigurnija regija u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Primjer je to dobre suradnje PU zagrebačke i svih tijela Zagrebačke županije, zatim lokalne uprave i samouprave kao i samih građana. – Cijelu sliku sigurnosti upotpunjuje odgovorno ponašanje naših građana, jer na taj način stvaraju zajedničku sigurnosnu situaciju. Nadalje, drago mi je da stanovnici ovog područja shvaćaju da je policija prijatelj, i način na koji zajednički djelujemo primjer je koji treba slijediti. – naglasio je Tor.

Foto: Zagrebačka županija

Sigurnost na području županije često je ključan faktor kvalitete života stanovnika, gdje raste doseljavanje, zapošljavanje i gospodarski prosperitet, a kvalitetan policijski kadar dodatno podiže nivo sigurnosti. Ako uzmemo u obzir da Zagrebačka županija ima nekoliko velikih gradova, uz Veliku Goricu koja je u Hrvatskoj 6. grad po veličini, tada je jasno koliki obim posla obavljaju policijski službenici na kojima je velika odgovornost uspostavljanja sigurnosti.

Dodajmo kako su za dopredsjednike Gospodarsko-socijalnog vijeća izabrani Sandra Vandekar ispred Matice hrvatskih sindikata te zamjenik župana Damir Tomljenović, a na idućoj sjednici birat će se predsjednik vijeća.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava Zagrebačka županija jedno od najsigurnijih područja u svijetu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.