Prijava

Vaša prijava

Najbolji u generaciji: Gradonačelnik Ačkar nagradio goričke osnovnoškolce i srednjoškolce

[]

Mnogo truda i zalaganja uložili su gorički učenici osnovnih i srednjih škola kako bi na kraju školske godine imali što bolje rezultate i ocjene te im to pomoglo pri upisu u željene srednje škole i fakultete. Tradicionalno na kraju školske godine, učenici su bili na prijemu kod prvog čovjeka grada, a koji im je čestitao na postignutom uspjehu. U pratnji svojih roditelja, učitelja, ravnatelja škola u Gradsku vijećnicu Pučkog učilišta stiglo je 15 osnovnoškolaca i 19 srednjoškolaca najboljih u svojoj generaciji.

– Iznimna je čast, ponos i zadovoljstvo je pred sobom imati najbolje učenike s područja grada. Kvaliteta, trud, rad i pristup dovelo vas je danas do ovoga. Samo vi znate koliko ste se morali posvetiti tome da bi danas bili ovo što jeste te da bi u životu postigli ono što želite. Mnogi su talentirani i imali jednake predispozicije kao vi, ali vi ste uspjeli. Vi ste budućnost našega grada. Kada čujem vaše uspjehe, mislim da se mi u Gradu ne moramo brinuti. Želim vam da ostvarite svoje zacrtane ciljeve i da pružite društvu u kojem živite dio sebe i svoje kvalitete kako bi i društvo bilo bolje. Da bi mijenjali svijet, moramo mijenjati sebe. Kao i da bi napravili promjene, mi moramo biti ta promjena u svojoj okolini – ponosno je istaknuo gradonačelnik Krešimir Ačkar i čestitao im uz prigodan poklon velikogoričkim učenicima.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nikolina Nestć, učenica 8. d razreda iz Osnovne škole Eugena Kvaternika među najboljima je u svojoj generaciji.

– Mislim da ima još mnogo učenika koji zaslužuju ovu priliku i vjerujem da jednoga dana hoće. Nadam se da ćemo svi koji smo bili ovdje ostvariti svoje želje i planove. Ja bih voljela pomagati ljudima jer vidim kolika je potreba za time. Planiram upisati zdravstveno učilište kako bi na kraju radila u zdravstvu i pomogla mnogim ljudima – rekla je Nikolina te poželjela svima puno sreće na upisima u srednje škole i na fakultete.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Među nagrađenima je i Tihana Panić, koja je kako bi pohađala željenu školu u Veliku Goricu stigla iz Nove Gradiške. Kako kaže, veliki je zaljubljenik u zračni promet stoga je i upisala Zrakoplovno tehničku školu Rudolf Perešin.

– Želim se zahvaliti svim profesorima i ravnatelju koji su mi omogućili ovo predivno iskustvo. Želim nastaviti u istom tonu stoga planiram upisati Prometni fakultet smjer zračni promet za koji sam ujedno ostvarila izravan upis na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola World Skills. Nadam se da ću biti uspješan inženjer zračnog prometa na nekoj zračnoj luci. Voljela bi naravno ostati u Hrvatskoj, ali ne izbjegavam ni inozemstvo. Vidjet ćemo – kazala je na kraju Panić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Galeriju fotografija možete vidjeti na našoj društvenoj mreži.

Ova objava Najbolji u generaciji: Gradonačelnik Ačkar nagradio goričke osnovnoškolce i srednjoškolce se prvi puta pojavila na cityportal.hr.