Prijava

Vaša prijava

Besplatno rekreacijsko plivanje i pravno savjetovalište za građane s invaliditetom

[]

Udruga invalida rada Zagreba i ove godine provodi projekt naziva “Zdravi i sigurni non-stop” koji sufinancira Grad Velika Gorica. Ovaj projekt Udruga uspješno provodi od 2020. godine.

– Projekt provodimo već petu godinu zaredom u Velikoj Gorici i okolici. To ukazuje na postojanje interesa i potrebe za opisanim aktivnostima, kao i na njihov uspjeh u poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Taj projekt je otvoren za sve osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice i predstavlja još jedan korak prema izgradnji inkluzivnog društva u kojem svi imaju pravo na zdrav i siguran život – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Projekt je usmjeren na osobe koje imaju rješenje o invaliditetu ili stupnju tjelesnog oštećenja, zatim rješenje o osobnoj invalidnini ili tuđoj njezi i pomoći ili potvrdu o statusu osobe s invaliditetom.

Neke od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta su besplatno rekreacijsko plivanje na Gradskom bazenu Velika Gorica srijedom od 11 do 12 sati, a korisnici se moraju prethodno prijaviti osobnim dolaskom u prostorije Udruge, putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (stanko@uir-zagreb.hr).

Tu je i besplatno pravno savjetovalište za osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice u prostorijama Udruge invalida rada Zagreba, telefonom i internetom, utorkom i četvrtkom od 15 do 18 sati uz obveznu prethodnu rezervaciju termina savjetovanja osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem e-pošte (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefona 01/4876301, 4829119, 4829392.

Od ukupnog broja članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, UIR Zagreba s područja Velike Gorice i okolice ima 343 registrirana člana. U Velikoj Gorici na dan 4. rujna 2023. godine bilo je registrirano 8.883 osoba s invaliditetom, odnosno 1,4 % ukupnog broja osoba s invaliditetom u RH.

 

Ova objava Besplatno rekreacijsko plivanje i pravno savjetovalište za građane s invaliditetom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Konferencija Erasmus + projekta