Prijava

Vaša prijava

VIDEO Perišić i Budimir podržali 2. memorijalni turni mlađih pionira Stjepan Kovačić Pero u Buševcu

[]

Kasnih devedesetih Stjepan Kovačić Pero (1948. – 2017.) dolazi u Polet i postaje iznimno važna karika u stvaranju budućeg važnog čimbenika – u svega nekoliko godina Buševec ima četiri uzrasne kategorije (stotinjak djece), a u jednom trenutku je pod ravnanjem Pere u Poletu bilo više djece no što je Buševec imao učenika oba spola od 1. – 8. razreda. Za svoj je rad 2010. godine od strane Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice nagrađen nagradom za životno djelo.

Pero je u Buševcu ostao do posljednjih dana svog života, a unatoč bolesti koja ga je odmaknula od nogometa on se uporno vraćao i vraćao. Nije pravio razlike ni među klubovima ni među ljudima i bio je jedan od čvrstih zagovornika Gorice koja je upravo iz njegovog Buševca preselila u njegov grad, na njegov stadion… I niste ga mogli promašiti. Ni po kiši, ni po snijegu, njegovo mjesto je oduvijek i zauvijek bilo rezervirano kako na tribinama u Buševcu, tako i na tribinama velikogoričkog gradskog stadiona. Bio je jedan od dvojice velikih sportskih imena koji je imao doživotnu počasnu ulaznicu za sve nogometne priredbe na velikogoričkom gradskom stadionu.

U njegovu čast i sjećanje NK Polet Buševec organizira drugi po redu memorijalni turnir mlađih pionira. Turnir će se održati na terenima NK Polet u Buševcu, u subotu 22. lipnja od 09:30 sati dok će se finale igrati u 19:15 sati. Utakmice će trajati 1 x 30min.

Organizator je pripremio i bogate nagrade: tako će za prva četiri mjesta na turniru biti dodijeljeni pehari i medalje a nagrađeni će biti i najbolji pojedinci turnira: najbolji igrač, najbolji strijelac i najbolji golman.

Moramo naglasiti da su ovaj turnir podržali naši reprezentativci Ante Budimir i Ivan Perišić kao i poznati turopoljski trener i bivši igrač Poleta Ivan Prelec.

Dođite i podržite sjećanje na legendu turopoljskog nogometa.

Ova objava VIDEO Perišić i Budimir podržali 2. memorijalni turni mlađih pionira Stjepan Kovačić Pero u Buševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.