Prijava

Vaša prijava

FOTO Požar u Zaprešiću pod kontrolom, a iz Štampara potvrdili da je kvaliteta zraka dobra

[]

Požar skladišta plastike u Zaprešiću koji je izbio jučer 19. lipnja oko 19 sati, noćas oko 04:45 sati stavljen je pod kontrolu, javljaju iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH. Iako je požar pod kontrolom, vatrogasci ga još uvijek gase jer ima manjeg otvorenog plamena i izdimljavanja.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Veliku pomoć u gašenju otvorene vatre, noćas su pružili roboti kojima su daljinski upravljali pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.
Požar je jučer gasilo više od 200 vatrogasaca s 40-ak vozila, a u Zaprešić su stigli i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb i Rijeka s dva robota, odnosno daljinski upravljana vozila koji mogu djelovati u opasnim zonama i gasiti požar gdje ne može čovjek.

v

Iz policije ističu kako je požar izbio iz zasada neutvrđenog razloga, a u trenutku izbijanja u pogodnu se nalazilo i 12 zaposlenika od kojih nitko nije ozlijeđen.
Požarište su, uz predstavnike lokalne vlasti i Stožera civilne zaštite grada Zaprešića, obišli i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH Damir Trut.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Nad Zaprešićem se nadvio gusti crni dim, zbog kojeg su građani samog grada i okolice bili upozoreni da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova. No, tijekom noći djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr.Andrija Štampar’ obavili su mjerenja te su rezultati pokazali da je kvaliteta zraka dobra te je Stožer civilne zaštite grada Zaprešića donio odluku da djeca mogu u škole i vrtiće uz preporuku da borave u zatvorenom prostoru.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Na terenu su i pripadnici Crveni križ Zaprešić koji službama na terenu osiguravaju okrjepu. Policija će očevid obaviti kada za to budu stvoreni uvjeti.

Ova objava FOTO Požar u Zaprešiću pod kontrolom, a iz Štampara potvrdili da je kvaliteta zraka dobra se prvi puta pojavila na cityportal.hr.