Prijava

Vaša prijava

Vani je novi Reporter! Hommage našim bakama, dr. sc. Obitelj i malo o lokacijskoj…

[]

Došao je i taj četvrtak u mjesecu, ovom prilikom lipanjski četvrtak, kad kamion dođe iz tiskare s novim primjerkom Reportera. Brojkama gledano, 438. broja najdugovječnijih gradskih novina, koje svakog mjeseca donose sve novosti, zanimljivosti i dobre priče iz našega grada, ali i cijelog našega kraja.

Za ovu priliku, za broj s kojim i kalendarski ulazimo u ljeto, donosimo ponešto za svakoga. Na gradskim stranicama predstavljamo najbolje goričke učenike, dočekujemo novi lokalni prijevoz, koji kreće od 1. srpnja s novim prijevoznikom, a tu je i pregled svega o čemu se razgovaralo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Usput rečeno, prije godišnjih čeka nas još jedna, zakazana za 9. srpnja…

Raspitali smo se malo o tim curama, Aniti Gelo Zidar i Ivoni Krushi, koje su u Velikoj Goricu donijele europsko srebro u pikadu, sportu koji u našem gradu ima neku svoju, posebnu priču, a bili smo i na premijeri dokumentarnog filma o našem sugrađaninu i kolegi Hassanu Habibu Diaru, Libanoncu koji je sve svoje ratove, iz novinarske perspektive, opisao i kamerom.

U bloku odmilja nazvanom “Kulturopolje” pričamo priču o kazališnoj predstavi koja se rađa u našem gradu, koja će imati nama blisku tematiku… Otišli smo u prostor FA Turopolja i iz prve ruke vidjeli kako izgleda proba na kojoj stvaraju Ana Katulić, performerica i glumica iz Buševca s goričkom adresom, i Žak Valenta, vrsni koreograf i redatelj iz Umaga. Posvetit će se Roži, ženskom liku iz Kolareva “Svoga tela gospodar”, preseliti je u naše vrijeme, pa sve to izvesti na daskama renovirane Scene Gorica.

Predstavljamo ovoga puta i mladog poduzetnika Marija Andrića, koji se pronašao u biznisu sa solarnim sustavima, pobliže upoznajemo i samoborsku karatisticu Sadeu Bećirović, najbolju sportašicu u županiji, a posebna poslastica stiže iz Mraclina. Naime, Marija Cvetnić, udana u Mraclin, nedavno je postala doktorica znanosti. Isto to je i njezin suprug Luka, dok je njegov otac Željko dogurao do statusa akademika! U priču o “dr. sc. Obitelji” uključili smo i mamu Melitu, legendarnu goričku odgajateljicu, kao i sestru Ivu, za koju će tata Željko reći da je “još i najveći potencijal od svih nas…”

Doznajte i savjete iz naših ljekarni, zavirite u čarobnu kuglu uoči početka priprema nogometaša Gorice, a doznajte i što je novo s gradnjom kampa HNS-a. Lokacijska dozvola je stigla, slijedi još i građevinska, a ljudi iznutra znaju i kad bi na lokaciju trebali doći prvi kamioni i bageri…

Ukratko, potražit svoj primjerak.

Ova objava Vani je novi Reporter! Hommage našim bakama, dr. sc. Obitelj i malo o lokacijskoj… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.