Prijava

Vaša prijava

VG Komunalac završava s radovima na izgradnji autobusnih stajališta za novi gradski prijevoz

[]

Kako bi sve bilo spremno za početak novog lokalnog prijevoza koji kreće na području Velike Gorice 1. srpnja, djelatnici VG Komunalca na više lokacija izvode radove na izgradnji 12 novih autobusnih stajališta.

Foto: VG Komunalac

Građevinski radovi na novim autobusnim stajalištima izvode se u Velikoj Mlaki na tri lokacije. Zam¬lačka ulica 22 i na Trgu majke Hrvatice 5 i 14.Radovi obuhvaćaju strojni široki iskop tla, uređenje posteljice i izrade tampona, postave pješačkih i cestovnih rubnjaka, asfaltiranje stajališta u dva sloja, nove prometne znakove i oznake na kolniku, zacjevljenje dijela otvorenog kanala na Trgu majke i u Zamlačkoj ulici gdje će se također izraditi i pješačka staza dužine 42×2 metra.

Foto: VG Komunalac

U Gudcima, uskoro će također niknuti dva nova autobusna stajališta i to na adresama Gudci 46 i Gudci 71, a radovi također uključuju strojni široki iskop tla, uređenje posteljice i izrada tampona, postavu pješačkih i cestovnih rubnjaka, asfaltiranje stajališta u dva sloja, zacjevljenje – ugradnju kanalizacijskih cijevi te prometne znakove i oznake na kolniku.

Foto: VG Komunalac

Izgradnja novih autobusnih stajališta neće zaobići niti naselja Staro Čiče i Novo Čiče gdje će tri nove stanice biti na adresama: Vukovinska ulica 2 i Ulica Seljine brigade 54 i 51. Radovi na tim lokacijama obuhvaćat će identične radove kao i u Velikoj Mlaki te Gudcima.

Osim građevinskih radova koji se izvode na navedenim lokacijama, na dijelu novih autobusnih stajališta izvodit će se samo horizontalna i vertikalna signalizacija i to u Velikoj Mlaki, Buševcu i Kurilovcu.

Ova objava VG Komunalac završava s radovima na izgradnji autobusnih stajališta za novi gradski prijevoz se prvi puta pojavila na cityportal.hr.