Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Ačkar nagradio učenike za uspjehe na natjecanjima

[]

Goričke učenike, njih ukupno 32 iz osnovnih škola i Umjetničke škole Franje Lučića, koji su ostvarili odličan rezultat na županijskim i državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini danas je nagradio gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Uspjesi koje ste ostvarili vama znači mnogo, ali znače i za naš grad. Uvijek volim naglasiti da kvaliteta nikada nije slučajna već da je produkt predanog rada, talenta i nečega što ne mogu svi imati. Posebni ste zato što ste u predmetima koje volite već u ranoj fazi svog odgojno-obrazovnog sustava pokazali da imate jasne ambicije i da ste odlučili u životu biti uspješni. Vi ste budućnost našeg grada – poručio im je gradonačelnik Ačkar te im još jednom čestitao na postignutom uspjehu.

Među nagrađenima je bila i učenica sedmog razreda Osnovne škole Nikole Hribara, Marta Rak.

Prva na županijskom natjecanju iz geografije te deveta na državnom natjecanju, ali i treća na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika.

– Mama je profesorica iz geografije pa me ona potaknula na to da idem na natjecanje. Iako nisam u početku bila za to, sada mogu reći da mi je drago da sam sudjelovala jer mi je to donijelo puno novih iskustava i prijateljstva – rekla nam je Marta, kojoj ovo nisu jedini uspjesi.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Naime, kao učenica šestog razreda na državnom natjecanju iz geografije bila je šesta, a godinu ranije osvojila je prvo mjesto.

Nagrađen je mladi i talentirani trubač Stefan Gjorgiev iz Umjetničke škole Franje Lučića koji se nedavno vratio iz Amerike s velikim uspjehom. Trubu svira već sedam godina, a ovaj instrument je bio logičan izbor jer je truba već dugo zastupljena u njegovoj obitelji.

– Bio sam u Los Angelesu na svjetskom natjecanju iz trube gdje sam osvojio 3 mjesto. Trubu sviram jer mi je i djed gotovo 40 godina bio trubač makedonske filharmonije, a i tata svira trubu – ističe Stefan koji se u budućnosti vidi u glazbenom svijetu, a u planu mu je i Muzička akademija.

Spomenimo i kako je ovaj mladi talentirani budući glazbenik dobitnik i Oskara znanja za prvo mjesto na držanom natjecanju iz trube u četvrtoj kategoriji.

Ova objava Gradonačelnik Ačkar nagradio učenike za uspjehe na natjecanjima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.