Prijava

Vaša prijava

Dva igrača manje: Tim Matavž i Lenny Ilečić napustili redove Gorice

[]

Iako je još prije dva dana na snazi bila priča po kojoj bi Gorica voljela zadržati 35-godišnjeg napadača Tima Matavža još neko vrijeme u svojoj svlačionici, da se ide prema tome da Slovenac produži ugovor za još jednu godinu i zadrži se u Velikoj Gorici, u petak je na službenoj stranici kluba objavljeno kako se ova suradnja završava.

“U novu sezonu s Goricom neće krenuti napadač Tim Matavž, kojemu je nedavno istekao ugovor s našim klubom”, objavljeno je službenim kanalima, što će reći da pregovori nisu doveli do potpisivanja novog ugovora.

Nakon što su to prošlog ljeta učinili Fućak, Bralić, Tomečak i Petković, iz Gorice je tako otišao još jedan od igrača koje je sad već bivši sportski direktor Mario Brkljača doveo u zimu 2023. godine, nakon što je preuzeo tu funkciju. Matavž je, kaže priča iz tog vremena, bio u najužem izboru zajedno s Ognjenom Mudrinskim, s kojim se razgovaralo o povratku, a na kraju je upravo on i odabran za napadačko pojačanje. U sljedećih godinu i pol, napadač s 39 nastupa i 11 golova za slovensku reprezentaciju, s velikim PSV-om u igračkom životopisu, upisao je 41 nastup u dresu Gorice, te zabio pet golova, uz tri asistencije.

S obzirom na igračku reputaciju, nije to bilo u skladu s očekivanjima, no Matavž će svejedno ostati zapamćen u goričkim redovima. Veliki pozitivac, s vrlo pozitivnim utjecajem na svlačionicu, bio je jedan od omiljenih likova iz ove goričke generacije, a ostat će zapisano i dalje ovog proljeća iza nas, svog posljednjeg u Gorici, bio prvi klupski strijelac. A sad će se iz Gorice vratiti u – Goricu! Njegovo rodno mjesto zove se Semper pri Gorici, tamo će dobro razmisliti što i kako dalje s karijerom…

Novo rješenje na svom nogometnom putu tražit će i 19-godišnji Lenny Ilečić, koji također od ovog petka više nije igrač Gorice. Ni to nije nikakvo iznenađenje, čak dapače, jer mladi krilni napadač nije se uspio nametnuti tijekom sezone iza nas, a uloga mu je bila sve manja kako se bližio kraj sezone. Bivši junior Dinama, iz kojeg je i došao u Goricu prošlog ljeta, skupio je tijekom svoje prve seniorske sezone 16 nastupa, ali prvi seniorski gol još nije zabio. Upisao je tek jednu asistenciju, i to onu za pobjedu 2-1 protiv Hajduka u Velikoj Gorici.

Kad smo se već dotaknuli igrača koje je Brkljača doveo čim je zasjeo u fotelju sportskog direktora, dodajmo i kako kapetan Filip Mrzljak i dalje nije potpisao novi ugovor. Stari mu je istekao s krajem prošle sezone, dogovori su u tijeku već neko vrijeme, pritom se klub “rastegnuo” koliko god je mogao, no čekanje traje i dalje. Predsjednik Črnko poželio je da se sve riješi do ponedjeljka, odnosno do početka priprema, a tri dana uoči tog roka ništa se nije promijenilo.

Čekamo i prve dolaske, prve nove igrače, pri čemu je najrealnije očekivati da to budu mlađi igrači, koji će možda i dolaziti na posudbe iz nekih od klubova “velike četvorke”…

Ova objava Dva igrača manje: Tim Matavž i Lenny Ilečić napustili redove Gorice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.