Prijava

Vaša prijava

Biciklistička avantura ‘z brega’: Hrvoje, Tomislav i Mario biciklima do Münchena

[]

Trojica zaljubljenika u biciklizam, dečki ‘z bregov’ Hrvoje, Tomislav i Mario iz Velike Bune jutros u 7 sati krenuli su na put dug 700 kilometara prema svom krajnjem cilju – Münchenu. Ovaj rekreativni pothvat u planu je zadnje dvije godine, a sada su ga konačno proveli u djelo.

– Povod je i da dođemo na neku od utakmica Europskog prvenstva, podržat i Hrvatsku ako prođemo dalje. Usput planiramo vidjeti i razgledati puno lijepih stvari kroz naše petodnevno proputovanje – govori nam Hrvoje.

Biciklom će tako proći kroz Sloveniju, Italiju i Austriju.

– Prolazimo kroz Sloveniju od Bregane pa cijelim tokom Save do Kranjske Gore, pa malo kroz Italiju, gdje ćemo posjetiti mjesta Fusine i Tarvisio i onda pravac u Austriju. Proći ćemo kroz Lienz u Tirolu prema najvišoj cesti na svijetu Grossglockner koja se nalazi na 2500 metara nadmorske visine i to će nam biti najteži podvig, a sve na putu prema mjestu Zell am See. Iduća na redu postaja je Kitzbühel do mjesta Kufstein gdje ulazimo u Njemačku i kroz Rosenheim do Münchena – opisuje Hrvoje rutu ovih avanturista.

Tomislavu i Hrvoju ovo nije prvo duže putovanje biciklima. Naime, prije dvije godine vozili su 750 kilometara prema Dubrovniku.

– Pripremamo se cijelo vrijeme, svaki vikend vozimo rute koje ćemo na ovom putovanju voziti svakodnevno i to po 100-150 kilometara. Spremni smo na sve – dodaje Hrvoje.

Na ovakvim putovanjima uvijek su prisutne zgode i nezgode, a dogode se i neka nova poznanstva.

– Uvijek sretnemo neke zanimljive ljude. Tako smo na putu za Dubrovnik susreli žešće fanatike bicikliste iz Engleske, Francuske, Njemačke…sreli smo i Hrvata koji je obišao biciklom cijelu Hrvatsku uz sami rub granice. Taj put je trajao barem mjesec dana, ako ne i dva. Sreli smo Francuza koji je išao iz Pariza do Atene, a nedavno smo sreli Engleza koji putuje do Istanbula. Tu se onda podružimo, popričamo, izmijenimo iskustva – govori nam Hrvoje te dodaje kako ponukani iskustvima i poznanstvima planova za nove avanture uvijek ima.

– Voljeli bi otići do Pariza kod tog prijatelja kojeg smo sreli, to bi nam bila možda iduća destinacija. Ili ćemo malo prema jugu. Vidjet ćemo – završava ovaj biciklistički rekreativac.

Foto: Privatna arhiva

U Hrvatsku sa svoje sedmodnevne avanture Hrvoje, Tomislav i Mario vratit će se vlakom.

Ova objava Biciklistička avantura ‘z brega’: Hrvoje, Tomislav i Mario biciklima do Münchena se prvi puta pojavila na cityportal.hr.