Prijava

Vaša prijava

Umjetnica Nina Selman Hrvatić poziva vas na plovidbu kroz svoje likovne radove

[]

U izlogu Knjižnice Galženice možete razgledati izložbu likovnih radova Nine Selman Hrvatić ‘Ploviti se mora – životom, morem, nebom’.

Ova rođena Zagrepčanka, odrastala je u Stonu na Pelješcu, Gevgeliji u Makedoniji u Banjaluci u Bosni i Hercegovini te u Zagrebu. Kaže kako život u stalnoj promjeni podneblja ponekad i nije samo skup mjesta stanovanja već i životni stil koji potakne i obilježi mnoga područja interesa.

Motivi slika nastalih proteklih godina mogu se podijeliti u nekoliko skupina: pejzaži i cvijeće, žene u krinolinama, žene u prolazu, život kao mirna plovidba, život kao olujno more, svemirska prostranstva te apstrakcije.

Voda, kao simbol života, izvor motivacije i zadovoljstva, postaje temeljno nadahnuće pa tako motivi mora i rijeka prevladavaju u pjesmama i proznim minijaturama koje su stvarane desetak godina kao i slikama nastalim tijekom tih godina.

Od slikarskih tehnika koristi akril i ulje na platnu, akvarele, kombinirane tehnike te crteže u olovci.

– Temom izložbe želim posjetiteljima prenijeti i svoj životni moto, koji čovjeku vraća snagu, kako bi pronašao način za nastavak svoje životne plovidbe – ističe autorica čiju izložbu možete razgledati do 8. srpnja.

 

Ova objava Umjetnica Nina Selman Hrvatić poziva vas na plovidbu kroz svoje likovne radove se prvi puta pojavila na cityportal.hr.