Prijava

Vaša prijava

Uzorci vode iz Kurilovca poslani na analizu, neugodnog mirisa gotovo više da i nema

[]

Neugodnog mirisa gotovo više da i nema te je situacija na terenu dosta bolja – rekli su nam iz VG Vodoopskrbe čiji su djelatnici i dalje na terenu i ispiru sustav.

– Ispirali smo sustav sinoć do 22 sata i nije više bilo neugodnog mirisa, i sada ispiremo na nekim lokacijama oko Kirinčićeve i Horvatove. Na kraju nije obuhvaćen cijelo naselje već pojedini dijelovi oko spomenutih ulica. Izgleda da je u nekom djelu bilo ustajale vode koju smo sigurno ispiranjem riješili, ali ćemo i dalje nastaviti s time sve dok ne dobijemo konkretne nalaze – dodaju iz Vodoopskrbe.

Nakon analize vode u internom laboratoriju VG Vodoopskrbe svi su parametri su u granicama normale. A preliminarni rezultati kemijske i bakteriološke analize za sada ništa ne pokazuju, a konkretne nalaze imat će tek oko 15 sati.

– Uzeli smo uzorke vode i poslali smo ih na analizu u laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije kao i u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. No, rezultate ćemo morati pričekati dva dana. Razumijemo zabrinutost građana zbog neugodnog mirisa, ali vjerujemo da nije ništa opasno – kažu nam iz Vodoopskrbe.

S obzirom na to da je i dalje na snazi preporuka građanima da ne koriste vodu za piće, kuhanje i osobnu higijenu, na dvije lokacije postavljeni su spremnici s pitkom vodom. I to u Ulici I. G. Kovačića na parkiralištu ispred k. br. 26 i u ulici A. K. Miošića ispred k. br. 4a, a po kvartu kruži i cisterna s pitkom vodom.

Također, preporučuje se i građanima da i iz svojih internih instalacija isperu neugodan miris.

Ova objava Uzorci vode iz Kurilovca poslani na analizu, neugodnog mirisa gotovo više da i nema se prvi puta pojavila na cityportal.hr.