Prijava

Vaša prijava

Jedini restoran u Hrvatskoj s obje Michelinove oznake nalazi se na Plešivici

[]

U Plešivici, srcu eno-gastronomske meke, kako se usudimo reći za Zagrebačku županiju, nalazi se jedinstven dragulj hrvatske gastronomije – Restoran Korak. Ovaj skriveni biser, vođen strastvenom vizijom chefa Bernarda Koraka, ponosno nosi titulu jedinog restorana u kontinentalnoj Hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom i prestižnom Zelenom zvjezdicom za izvrsnost u održivosti.

Obiteljski vođen i smješten usred pitoresknog krajolika, Restoran Korak nije samo gastronomska destinacija, već i simbol predanosti ekološkoj odgovornosti u proizvodnji i rukovanju namirnicama. Od obitelji Korak doznajemo da se kreativnost u pripremi gastronomskih delicija inspirira lokalnim i sezonskim namirnicama uzgojenim posebnom pažnjom: “Održivost je temelj naše filozofije”, istaknuo je poznati hrvatski chef Bernard Korak.

Da je održivost zaista temelj njihove filozofije u poslovanju, potvrđuje i zelena Michelin zvjezdica, a Korakov restoran jedini je u Hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom i, posebnom, Zelenom zvjezdicom, koja potvrđuje posvećenost ekološkoj i održivoj gastronomiji. U kontekstu rastućeg interesa za održivost u svim aspektima gospodarstva, a ponajviše u turizmu i gastronomiji, Restoran Korak predstavlja pravi gastronomski doživljaj i model za buduće generacije restorana.

– Ponosni smo što možemo promicati Plešivicu i Restoran Korak kao dragulje naše održive destinacije. Restoran Korak samo je još jedan primjer kako se kroz gastronomiju može očuvati kulturno naslijeđe i priroda naše regije, a pritom poštujući načela održivosti. Eno-gastronomska ponuda vrhunske kvalitete od izrazitog je značaja za našu destinaciju, s obzirom na sve veći broj inozemnih turista prikladne platežne moći – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Zagrebačka županija krije još jedan gastronomski dragulj koji su prepoznali Michelinovi inspektori i dodijelili mu preporuku – i to, ni manje, ni više, četvrtu. Radi se o turopoljskom restoranu Mon Ami koji je ponajviše prepoznat po vrhunski pripremljenim mediteranskim delicijama, a s obzirom na kvalitetu, vjerujemo da i njih u skorijoj budućnosti očekuje oznaka u obliku zvjezdica.

Inače, prema najnovijim podatcima, u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno 20 % više dolazaka i 17 % više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje 2023. godine. Brojke su to koje ohrabruju sve istaknutiji kontinentalni turizam u Hrvatskoj, ali i svojevrsno potvrđuju kvalitetu turističke ponude u regiji. Mnogo je primjera koji svojom jedinstvenom ponudom jela i vlastitim vinima pružaju gostima nezaboravan doživljaj autentičnih okusa. A takvi primjeri, vjetar su u leđa još jačim turističkim brojkama koje već sada – obećavaju.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava Jedini restoran u Hrvatskoj s obje Michelinove oznake nalazi se na Plešivici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.