Prijava

Vaša prijava

Jan Paolo Debijađi napustio Goricu. Put do sreće vodi nekom drugom trasom…

[]

Nakon gotovo 15 godina u sustavu HNK Gorice, s kojom je vezao još od ranih osnovnoškolskih dana, Jan Paolo Debijađi (24) više nije igrač našeg prvoligaša. Započeo je pripreme, odradio prvi tjedan, jer ugovor mu je istjecao s 30. lipnjem, a priča je završila s dolaskom ponedjeljka.

– Od danas više nisam na pripremama, to je to – potvrdio je Jan, s primjetnom dozom sjete.

Nije mu lako, logično je da nije, iako je bilo i dosad faza njegove karijere kad fizički nije bio u Gorici. Dvije sjajne sezone odradio je u Kurilovcu, na posudbe je išao i u Lučko, Hrvatski dragovoljac i Dubravu, upisao je i jedan nastup u HNL-u za svoj klub, onomad na gostovanju u Puli, u porazu 1-2… I cijelo to vrijeme bio je igrač HNK Gorice, član kluba u kojem je i počeo svoj nogometni put, u svom nogometnom domu.

Nakon izlaska iz juniora, najčešće je u Gorici bio u ulozi trećega golmana, čuvao je leđa i Kahlini, i Kotarskom, i Baniću, i Radoševiću… Kako to često i biva u životu golmana, prilika se nije otvarala, nikako nije dolazio njegov red, pa je zapravo bilo i očekivano da će se ovoga ljeta dogoditi rastanak. Postajala je sve do prošlog vikenda i opcija da se po tom pitanju nešto promijeni, ali sad je potpuno jasno da će Jan Paolo Debijađi krenuti svojim putem, a Gorica svojim.

Nema dvojbe da će biti interesa za golmana njegovih kvaliteta, 191 centimetar visokog i za tu visinu vrlo pokretljivog, ali jasno je da će Jan u ovoj fazi svoje karijere morati napraviti korak ili dva unatrag. Dovoljno je mlad, za golmane 24 godine znače nešto drugo nego za igrače u polju, a i neka iskustva iz bliskog okruženja kažu da nikad nije kasno. Kristijan Kahlina najbolji je primjer, i on je tek s 27 uspio doći do velike scene, a danas je ozbiljan golman s jako lijepom karijerom…

Debijađi će tako ići dalje na svoj način, a Gorica će nastaviti dalje s onim što je ostalo. A ostala su tri golmana, trojac čija će imena dati i pojašnjenje zašto se Debijađi više nije uklapao u tu priču. Ivan Banić i dalje drži “jedinicu”, u klubu je i dalje iskusni Božo Radošević, a s posudbe u Sesvetama vratio se Karlo Žiger, dugogodišnji golman Chelseaja. Nije nemoguće da Banić napravi transfer, uvijek ga se spominje kao potencijalno zanimljiv eksponat iz goričkog izloga, ali ni to vjerojatno ne bi dovelo do potrage za novim golmanom. U tom bi slučaju, kako sad stvari stoje, priliku dobio upravo Žiger, uz podršku Radoševića, a u toj bi soluciji Debijađi, i da je ostao, opet bio tek treća opcija.

Ovako, nakon što nađe klub u kojem će biti prva opcija, imat će i priliku dokazati koliko doista vrijedi. I koliko stoji ona Valdasova rečenica: “Pa ovaj dečko je mali De Gea!”

Ova objava Jan Paolo Debijađi napustio Goricu. Put do sreće vodi nekom drugom trasom… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.