Prijava

Vaša prijava

Vozač kamiona manipulirao tahografom, bit će novčano kažnjen kao i tvrtka iz Velike Gorice

[]

Službenici Policijske uprave zagrebačke u jutarnjim su satima oko 7:50 sati na Slavonskoj aveniji zaustavili su kamion u vlasništvu tvrtke iz Velike Gorice kako bi proveli nadzor te su uočili neke nepravilnosti. Teretnim je vozilom upravljao 43-godišnjak.

– Obavljenim nadzorom podataka tahografskog zapisa i kartice vozača, kojima se bilježi radno vrijeme mobilnih radnika, sukladno Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, u nadziranom razdoblju utvrđeni su prekršaji manipulacije s podacima tahografa, odnosno nezakonito vođenje duple evidencije radnog vremena – ističu iz Policijske uprave zagrebačke.

Naime, navedeno je učinjeno na način da vozač prikazuje odmor vozača manualnim unosom na kartici vozača, za vrijeme dok upravlja vozilom s analognim tahografom, gdje nezakonito prikazuje odmor umetnutim listićem u analognom tahografu tog istog teretnog vozila, dok za to vrijeme upravlja teretnim vozilom s digitalnim tahografom na karticu.

Zbog navedenog protiv vozača i pravne osobe će biti pokrenut prekršajni postupak izdavanjem prekršajnog naloga, gdje je predviđena novčana kazna protiv vozača u iznosu od 920 eura, protiv pravne osobe novčana kazna u iznosu od 3.310 eura, a protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi novčana kazna u iznosu od 1.980 eura.

Foto ilustracija: Pexels/Markus Spiske

Ova objava Vozač kamiona manipulirao tahografom, bit će novčano kažnjen kao i tvrtka iz Velike Gorice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.