Prijava

Vaša prijava

NK Lukavec postao HNK Lukavec! ‘Ne, to nema nikakve veze s Inkerom…’

[]

Kao što je i najavljeno, u srijedu poslijepodne održana je izvanredna skupština NK Lukavca, na kojoj su se u klubu dogodile značajne i vrlo ozbiljne promjene. Gorana Gutešu, koji je posljednjih pet i pol godina vodio klub s pozicije predsjednika, naslijedio je Dubravko Fučkala, novi prvi čovjek kluba.

– Da, članovi upravnog odbora mene su izabrali za tu funkciju, a za dopredsjednika je izabran Darko Stanilović. Formirali smo i novi upravni odbor, u kojem je 15 ljudi, odreda naših sumještana. Ima tu i ljudi koji su već dugi niz godina oko kluba, nešto veterana, nešto roditelja djece iz škole nogometa… – kaže novi predsjednik Fučkala.

Uz njegova prethodnika Gutešu, iz kluba je otišao i sportski direktor Tomislav Gligora. Dvojac je to koji je posljednjih godina značajno podigao razinu NK Lukavca na svim razinama, od infrastrukture, preko rezultata, sve do imidža kluba, dvojac koji se umorio i – odustao. U tolikoj mjeri da se ni jedan ni drugi nisu pojavili na skupštini na kojoj su se birali njihovi nasljednici. I time su se, čini se, dijelom zamjerili onima koji su ostali.

– Nije dobro što su otišli na ovakav način, što su praktički samo nestali, što sve skupa nije izvedeno malo drukčije, ali što je, tu je. Mi ostali smo se našli, razgovarali i dogovorili neke stvari – govori Fučkala.

Nakon tih razgovora i dogovora, najveće promjene odnose se na seniorsku momčad. Lukavec od nove sezone neće više igrati u 3. NL Centar, četvrtom rangu hrvatskog nogometa, nego će se preseliti u dva ranga niže.

– Donijeli smo odluku da idemo u najviši rang županijskog nogometa, koji će se po novome zvati Županijska premijer liga. Riječ je o dosadašnjem JŽNL-u, a s obzirom na takvu odluku, ostali smo bez seniorske momčadi. Igrači koji su dosad bili tu ne žele ići u dva ranga niže, pa će svi potražiti nove sredine. Gotovo svi, jer trenutačno na raspolaganju imamao dvojicu igrača. U prijevodu, idemo slagati potpuno novu momčad, krećemo praktički od nule – prenosi Fučkala zaključke sa skupštine, na kojoj se dogodila još jedna krupna, značajna promjena.

– Promijenili smo i ime kluba. Više se nećemo zvati NK Lukavec nego HNK Lukavec! – potvrdio je Fučkala informaciju koja se i u danima prije skupštine proširila nogometnim krugovima.

Ta kuloarska priča kaže kako će NK Lukavec zapravo promijeniti ime u NK Inker, kao i prebaciti adresu iz Lukavca u Zaprešić, dok će HNK Lukavec zapravo biti praktički novi klub. Manevar je to koji smo već viđali u našem nogometu, nešto slično izvedeno je prilikom pokretanja HNK Gorice, ali prvi čovjek Lukavca tvrdi da to baš i nije tako.

– Ne, to nema nikakve veze s Inkerom. Ime smo promijenili kako bismo se osigurali od prijašnjih eventualnih zaostataka, od prošle uprave – kaže Fučkala.

Dakle, dugovi postoje?

– Postoji nešto sitno, određeni iznos za suce, kao i za neke igrače. Moj prethodnik Guteša obećao je da će to riješiti, vjerujem da će tako i biti – odgovara Fučkala.

Kad se i to riješi, dakle, klub će na ovaj način i dalje biti na sigurnom, a to je posebno važno. Na sigurnom i u šestom rangu, ispod kojeg postoje još dva. Koja će se ovoga puta, srećom po lukavečki nogomet, preskočiti. Realno, moglo je ovo završiti i odlaskom u najniži rang, budući da se očito radi o novom poslovnom subjektu, s novim imenom, ali završilo je dva ranga povoljnije po Lukavčane.

– To je sve dogovoreno u HNS-u. Mi idemo u tu ligu umjesto Obrezine, a naše mjesto će preuzeti Inker. Odnosno, ja mislim da će preuzeti, ne znam to sigurno. A ne znam ni tko će zamijeniti Gaj Mače, koji je isto odustao od 3. NL Centar – kazao je Fučkala.

Sve skupa, mora se priznati, djeluje pomalo kaotično. S Inkerom ili bez njega u priči. Ali dobro, bitno je da je sve dogovoreno u HNS-u.

I da HNK Lukavec, dosadašnji NK Lukavec, ide dalje. S novom upravom, u novoj vrsti stvarnosti, s novim željama i ambicijama. Infrastruktura je impresivna za rang u koji se odlazi, uvjeti za rad na Lukavellu definitivno postoje, u što su se nedavno uvjerili i mladi hrvatski reprezentativci, povijesni prvi, nadamo se ne i posljednji put.

Ova objava NK Lukavec postao HNK Lukavec! ‘Ne, to nema nikakve veze s Inkerom…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.