Prijava

Vaša prijava

Spremnici za tekstil, plastiku i papir postali odlagalište za komunalni otpad, iz VG Čistoće apeliraju na građane

[]

Posljednjih mjeseci događa se da se u spremnicima za tekstil, plastiku i papir nalazi miješani komunalni otpad, što predstavlja veliki problem prilikom sakupljanja otpada i daljnje obrade, upozoravaju iz VG Čistoće.

Stoga mole građane da u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada odlažu isključivo reciklante koji su za njih namijenjeni iz nekoliko razloga.

– Poseban problem predstavlja onečišćenje tekstilnog otpada, koji pod različitim negativnim utjecajima miješanog komunalnog otpada (vlaga, plijesan, neugodni mirisi) ne postaje korisna sirovina nego smeće i mora se odložiti na odlagalište otpada. Stoga je važno pridržavati se uputa na spremnicima i pravilno odlagati otpad – ističu iz VG Čistoće.

Ukoliko su spremnici puni, reciklabilni otpad možete potpuno besplatno zbrinuti na Reciklažnom dvorištu Velika Gorica, Reciklažnom dvorištu Mraclinska Dubrava, mobilnom reciklažnom dvorištu ili na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava.

– Pozivamo sve građanke i građane na savjesno odvajanje otpada sa zajedničkim ciljem očuvanja prirode i okoliša – pozivaju iz ove gradske komunalne tvrtke.

Ova objava Spremnici za tekstil, plastiku i papir postali odlagalište za komunalni otpad, iz VG Čistoće apeliraju na građane se prvi puta pojavila na cityportal.hr.